"School Tratoria-Bruncheria-Vineria": "Πανεπιστημιακά" μαθήματα ιταλικής κουζίνας

School

Άκρως ανανεωμένο και φινετσάτο, το αλέγρο ολοήμερο στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης ξανασυστήνεται σε παλιούς και νέους θαμώνες, με τη νέα, πιο φρέσκια και ώριμη εκδοχή του. Χαλαρό, με ωραίες μουσικές, ευχάριστη ατμόσφαιρα και κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά, το "School" είναι από εκείνα τα στέκια που φροντίζουν επιμελώς να πάρεις το (νόστιμο) μάθημά σου, γι’ αυτό και καθιερώθηκε από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του ως σημείο αναφοράς για την ποιότητα της φιλοξενίας και των προτάσεων που προσφέρει κάθε ώρα της ημέρας.

School

Σε μια μετάβαση, λοιπόν, από… σχολείο σε πανεπιστήμιο, φρεσκάρισε το ντεκόρ του, που πλέον είναι πιο μίνιμαλ, αλλά και τα προσεγμένα μενού πρωινού, brunch, μεσημεριανού και δείπνου, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λαζούλης, executive chef του ομίλου, με δεξί του χέρι στο αθηναϊκό πόστο την ταλαντούχα head chef Μάρθα Παρασκευοπούλου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στην ιταλική κουζίνα.

School

Οι 40 και πλέον ετικέτες ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα συνοδεύουν νέες αφίξεις όπως το καλαμάρι alla Carbonara και το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, ενώ ο μπακαλιάρος με αλμυρίκια, η πληθωρική αστακομακαρονάδα και το τορτελόνι με καβούρι και γαρίδα δίνουν θερινό τόνο στο τραπέζι. Σημαντικό κεφάλαιο είναι οι πίτσες που φτιάχνονται με αναλλοίωτη τη συνταγή της κρατσανιστής λεπτής ζύμης τους εδώ και 12 χρόνια, ενώ δυνατά παίζει και η μπάρα, υπό την επιμέλεια του Πάνου Μπακανδρέα, με μια ενδιαφέρουσα κάρτα δροσερών καλοκαιρινών κοκτέιλ, ιδανικών και για pairing με τα πιάτα. 

School

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444, FB: School Pizza Bar Athens, IG: @schoolpizzabar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.