To νέο μενού του "Sense", με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, μας καλεί σε μια αξέχαστη γαστρονομική τελετουργία

Sense

Η Αρχαία Ελλάδα είναι ένα αστείρευτο πηγάδι γνώσης και είναι ευχής έργον όταν ένας κορυφαίος σεφ με την ταλαντούχα ομάδα του ερευνούν επί της ουσίας την κληρονομιά της. Τη σπάνια ευκαιρία να μυηθούμε στη γαστριμαργική ιστορία και παράδοση της αρχαιότητας μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική ματιά μας δίνει το βραβευμένο εστιατόριο "Sense" στο design ξενοδοχείο "AthensWas Hotel", με μια από τις εμβληματικές όψεις της Αθήνας με τον φωτισμένο Παρθενώνα στο κέντρο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας. 

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, μια αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στην γονιμοποίηση της γης αλλά και σε μια μύηση συνδεδεμένη με τη διαιώνιση της ζωής, και με σύμμαχο την αστείρευτη ελληνική γη, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ταλαντούχα ομάδα του δημιούργησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, υπό το βλέμμα της Ακρόπολης.  

Sense

Τα Ελευσίνια Μυστήρια, η αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή λατρεία όπου η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα εμπνέει τη νέα γαστρονομική τελετουργία του "Sense" που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Τα δύο μενού γευσιγνωσίας – "Μύησις" και "Εποπτεία" αποτελούνται από 9 στάδια με ανατρεπτικούς συνδυασμούς, φαινομενικά και αταίριαστους, που δημιουργούν νέα ερεθίσματα γεύσης, το ένα από τα οποία μάλιστα χορτοφαγικής φιλοσοφίας.

Sense

Πιάτα όπως η Γη Μήτηρ (Σπανάκι | Αλμυρή βάφλα | Βότανα), η Αγέλαστος Πέτρα (Παντζάρι | Κυανό | Κόκκινα φρούτα), ο Αγυρμός (Τομάτα | Σκουμπρί | Κεράσι | Αμύγδαλο | Γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια), τα Ασκληπιεία (Γαρίδα | Σφέλα Μεσσηνίας Π.Ο.Π. | Λάδι Βασιλικού | EVOO Μεγαρίτικης ποικιλίας), ο Ίακχος (Γλώσσα |Αγκινάρα Τήνου| Αρακάς | Αυγολέμονο | Άνηθος | Βούτυρο νουαζέτ), το Τελεστήριον (Σελινόριζα | Μελιτζάνα | Τομάτα κονφί | Κρεμμύδι | Σάλτσα από νερό τομάτας) ή οι Πλημοχόες (Γιαούρτι |Κονσομέ πράσινο μήλο|Βουβαλίσιο γάλα| E.V.O.O. Κορωνέικης ποικιλίας | Λουϊζα | Μαρέγκα) ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία μιας κουζίνας ευφάνταστης και τολμηρής από έναν από τους πολύ δημιουργικούς σεφ της νέας γενιάς που σταθερά ψάχνει την ελληνική παράδοση και τη ραφινάρει χωρίς να χάνει το νήμα με τη βασική της γεύση. 

Sense

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος αποδεδειγμένα αγαπά την ελληνική παράδοση, τη εποχικότητα και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Το μενού που δημιούργησε με την ομάδα του, απογειώνεται με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα. 

Sense

Ειδική μνεία αξίζει και στα κοκτέιλ του "SENSE”, τα οποία έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Κιάκος aka GinFather και περιλαμβάνουν κλασικές προτάσεις with a summer twist όπως το Open Sesame Martini με Λευκό βερμούτ, ταχίνι και Ο/purist, το Adam & Eve Negroni με φύλλα σύκου, Campari, γλυκό βερμούτ και London dry Gin ή το Mabel Gin & Τonic με βούτυρο κακάο, σμέουρα, premium tonic water και London dry Gin.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, 210 9200240
athens@senserestaurants.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.