
Η Αρχαία Ελλάδα είναι ένα αστείρευτο πηγάδι γνώσης και είναι ευχής έργον όταν ένας κορυφαίος σεφ με την ταλαντούχα ομάδα του ερευνούν επί της ουσίας την κληρονομιά της. Τη σπάνια ευκαιρία να μυηθούμε στη γαστριμαργική ιστορία και παράδοση της αρχαιότητας μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική ματιά μας δίνει το βραβευμένο εστιατόριο "Sense" στο design ξενοδοχείο "AthensWas Hotel", με μια από τις εμβληματικές όψεις της Αθήνας με τον φωτισμένο Παρθενώνα στο κέντρο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας.
Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, μια αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στην γονιμοποίηση της γης αλλά και σε μια μύηση συνδεδεμένη με τη διαιώνιση της ζωής, και με σύμμαχο την αστείρευτη ελληνική γη, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ταλαντούχα ομάδα του δημιούργησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, υπό το βλέμμα της Ακρόπολης.

Τα Ελευσίνια Μυστήρια, η αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή λατρεία όπου η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα εμπνέει τη νέα γαστρονομική τελετουργία του "Sense" που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Τα δύο μενού γευσιγνωσίας – "Μύησις" και "Εποπτεία" αποτελούνται από 9 στάδια με ανατρεπτικούς συνδυασμούς, φαινομενικά και αταίριαστους, που δημιουργούν νέα ερεθίσματα γεύσης, το ένα από τα οποία μάλιστα χορτοφαγικής φιλοσοφίας.

Πιάτα όπως η Γη Μήτηρ (Σπανάκι | Αλμυρή βάφλα | Βότανα), η Αγέλαστος Πέτρα (Παντζάρι | Κυανό | Κόκκινα φρούτα), ο Αγυρμός (Τομάτα | Σκουμπρί | Κεράσι | Αμύγδαλο | Γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια), τα Ασκληπιεία (Γαρίδα | Σφέλα Μεσσηνίας Π.Ο.Π. | Λάδι Βασιλικού | EVOO Μεγαρίτικης ποικιλίας), ο Ίακχος (Γλώσσα |Αγκινάρα Τήνου| Αρακάς | Αυγολέμονο | Άνηθος | Βούτυρο νουαζέτ), το Τελεστήριον (Σελινόριζα | Μελιτζάνα | Τομάτα κονφί | Κρεμμύδι | Σάλτσα από νερό τομάτας) ή οι Πλημοχόες (Γιαούρτι |Κονσομέ πράσινο μήλο|Βουβαλίσιο γάλα| E.V.O.O. Κορωνέικης ποικιλίας | Λουϊζα | Μαρέγκα) ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία μιας κουζίνας ευφάνταστης και τολμηρής από έναν από τους πολύ δημιουργικούς σεφ της νέας γενιάς που σταθερά ψάχνει την ελληνική παράδοση και τη ραφινάρει χωρίς να χάνει το νήμα με τη βασική της γεύση.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος αποδεδειγμένα αγαπά την ελληνική παράδοση, τη εποχικότητα και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Το μενού που δημιούργησε με την ομάδα του, απογειώνεται με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα.

Ειδική μνεία αξίζει και στα κοκτέιλ του "SENSE”, τα οποία έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Κιάκος aka GinFather και περιλαμβάνουν κλασικές προτάσεις with a summer twist όπως το Open Sesame Martini με Λευκό βερμούτ, ταχίνι και Ο/purist, το Adam & Eve Negroni με φύλλα σύκου, Campari, γλυκό βερμούτ και London dry Gin ή το Mabel Gin & Τonic με βούτυρο κακάο, σμέουρα, premium tonic water και London dry Gin.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, 210 9200240
athens@senserestaurants.com