Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια

«Μύησις» και «Εποπτεία» τονώνουν το ενδιαφέρον για το βραβευμένο εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης.

Sense

Στη σκιά της Ακρόπολης και σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και το εστιατόριο 'Sense' του ξενοδοχείου 'AthensWas' γράφουν εδώ και χρόνια τη δική τους γαστρονομική ιστορία, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι διαδοχικές βραβεύσεις από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. 

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 1

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 7

Αναζητώντας διαρκώς καινούριες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα που άπτονται κάθε φάσματος της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, ο σεφ Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του φροντίζουν κάθε φορά να δομούν μενού που έχουν κάτι να πουν. Το ίδιο κάνουν και τώρα με ένα καινούριο degustation που μπλεντάρει τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα με την αρχαία παράδοση - διόλου τυχαία όλο αυτό συμβαίνει στη μάλλον ιδανική τοποθεσία.

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 2

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 6

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια και με σύμμαχο την αστείρευτη γη της χώρας, η προαναφερθείσα μπριγάδα δημιουργεί κάτι ξεχωριστό, έχοντας ως καμβά την αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή τελετή λατρείας. 

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 5

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 4

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 3

Αποτελούσαν αρχικά μια ευεργετική αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στη γονιμοποίηση της γης ενώ αργότερα συνδέθηκε με τη μύηση μιας ελπιδοφόρας υπόσχεσης για τη γέννηση και τη βαθύτερη διαιώνιση της ζωής. Η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα. Στο 'Sense', η Μύησις στην ελληνική κουζίνα γίνεται με τρόπο φανερό αλλά με μια τελετουργία που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Τα δύο μενού γευσιγνωσίας -"Μύησις" και "Εποπτεία"- αποτελούνται από 9 στάδια με ανατρεπτικούς συνδυασμούς, φαινομενικά και αταίριαστους, που δημιουργούν νέα ερεθίσματα.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού μπορεί να πλαισιωθεί με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.