Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις cinnamon rolls, βάσκικο cheececake και πλήθος άλλων με την υπογραφή των Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Περίπου 2,5 χρόνια πριν, οι Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας αποφάσιζαν να δημιουργήσουν το πρώτο 'ghost ζαχαροπλαστείο' της Αθήνας, ένα περίπου speakeasy εργαστήριο γλυκών για να κάνουν πράξη κάποιες ιδέες που είχαν σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί όταν μιξάρουν τις εμπειρίες τους -που περιλαμβάνουν κοινό επαγγελματικό βίο από 'Μεγάλη Βρεταννία' μέχρι τη σαντορινιά 'Σελήνη'- με ένα λίγο πιο χαλαρό κόνσεπτ. Προφανώς και το 'Madame Fraise' έγινε αμέσως χιτ.

Καμία απολύτως απορία να κρίνει κανείς τις ιδιαίτερες, κομψά απολαυστικές δημιουργίες τους, με κάποια πολύ συγκεκριμένα κομμάτια να εξελίσσονται σε viral λιχουδιές της πρωτεύουσας. To foodie κοινό πήρε μια έξτρα γεύση από τη δουλειά του iconic duo των αθηναϊκών desserts πρόσφατα, μέσω των brunches του 'Athénée'. Τελικά όμως, πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις ένα (ακόμη) φροντισμένο γλυκό.

Γλυκά για κάθε περίσταση

Είναι το συγκλονιστικό icing τυριού που κάνει μοναδικό το Cinnamon Roll Brioche και η μαρμελάδα βατόμουρο που καθιστά εθιστικό το Brioche Μaritozzo - μαζί με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα μασκαρπόνε. Σταθερά του 'Madame Fraise' μία από τις κορυφαίες Flan Parisienne της πόλης, με έξοχη κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, ενώ στα πιο πρόσφατα φαβορί το δημοφιλές εσχάτως και στα δικά μας γευστικά δρώμενα, βάσκικο cheesecake.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 1

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 14

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 18

Προφανώς, δε σου αρκούν αυτά, οπότε έχετε κατά νου πως η αμερικάνικης έμπνευσης Apple Pie με ψημένη κρέμα αμυγδάλου, μήλο confit, σταφίδες και καρύδι pecan, το αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, το τσουρέκι γεμιστό με κάστανο και τα New York Chunky Cookies με σοκολάτα γάλακτος και pecan κάνουν και με το παραπάνω τη δουλειά.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 7

Όλες οι προαναφερθείσες αλλά και αρκετές ακόμη comfort γλυκές προτάσεις καταφθάνουν απευθείας από το εργαστήριο του 'Madame Fraise' στο χώρο σου (φροντίζει για αυτό η Wolt και το efood) - αρκετές μάλιστα διατηρούνται εκτός ψυγείου για ώρες. Σε περίπτωση που αναζητούσες έξτρα κίνητρο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2025

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.