Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις cinnamon rolls, βάσκικο cheececake και πλήθος άλλων με την υπογραφή των Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise'

Περίπου 2,5 χρόνια πριν, οι Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας αποφάσιζαν να δημιουργήσουν το πρώτο 'ghost ζαχαροπλαστείο' της Αθήνας, ένα περίπου speakeasy εργαστήριο γλυκών για να κάνουν πράξη κάποιες ιδέες που είχαν σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί όταν μιξάρουν τις εμπειρίες τους -που περιλαμβάνουν κοινό επαγγελματικό βίο από 'Μεγάλη Βρεταννία' μέχρι τη σαντορινιά 'Σελήνη'- με ένα λίγο πιο χαλαρό κόνσεπτ. Προφανώς και το 'Madame Fraise' έγινε αμέσως χιτ.

Καμία απολύτως απορία να κρίνει κανείς τις ιδιαίτερες, κομψά απολαυστικές δημιουργίες τους, με κάποια πολύ συγκεκριμένα κομμάτια να εξελίσσονται σε viral λιχουδιές της πρωτεύουσας. To foodie κοινό πήρε μια έξτρα γεύση από τη δουλειά του iconic duo των αθηναϊκών desserts πρόσφατα, μέσω των brunches του 'Athénée'. Τελικά όμως, πάντοτε είναι μια καλή ώρα για να απολαύσεις ένα (ακόμη) φροντισμένο γλυκό.

Γλυκά για κάθε περίσταση

Είναι το συγκλονιστικό icing τυριού που κάνει μοναδικό το Cinnamon Roll Brioche και η μαρμελάδα βατόμουρο που καθιστά εθιστικό το Brioche Μaritozzo - μαζί με φιστίκι Αιγίνης και κρέμα μασκαρπόνε. Σταθερά του 'Madame Fraise' μία από τις κορυφαίες Flan Parisienne της πόλης, με έξοχη κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, ενώ στα πιο πρόσφατα φαβορί το δημοφιλές εσχάτως και στα δικά μας γευστικά δρώμενα, βάσκικο cheesecake.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 1

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 14

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 18

Προφανώς, δε σου αρκούν αυτά, οπότε έχετε κατά νου πως η αμερικάνικης έμπνευσης Apple Pie με ψημένη κρέμα αμυγδάλου, μήλο confit, σταφίδες και καρύδι pecan, το αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, το τσουρέκι γεμιστό με κάστανο και τα New York Chunky Cookies με σοκολάτα γάλακτος και pecan κάνουν και με το παραπάνω τη δουλειά.

Τα γλυκά-σουξέ του 'Madame Fraise' 7

Όλες οι προαναφερθείσες αλλά και αρκετές ακόμη comfort γλυκές προτάσεις καταφθάνουν απευθείας από το εργαστήριο του 'Madame Fraise' στο χώρο σου (φροντίζει για αυτό η Wolt και το efood) - αρκετές μάλιστα διατηρούνται εκτός ψυγείου για ώρες. Σε περίπτωση που αναζητούσες έξτρα κίνητρο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αμάδες, ένα εστιατόριο για την άλλη Μύκονο

Eλληνικοί μεζέδες, ζεστή ατμόσφαιρα και μια εμπειρία διαφορετική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/05/2025

Η Χρύσα Γερακοπούλου έφτιαξε ένα από τα πιο κουλ εστιατόρια της Αθήνας

Μιλήσαμε με τη σεφ και ιδιοκτήτρια του Goldie, στα Ιλίσια, και καταλάβαμε πως το καλό φαΐ και η φροντίδα είναι προσωπική υπόθεση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια της Έλενας Γαλύφα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη "ταξιδεύει" στην Ασία

Τα "Asian House" προσφέρουν στους λάτρεις των ασιατικών γεύσεων εξωτικές fusion αλλά και παραδοσιακές προτάσεις από αυθεντικά και υψηλής ποιότητας υλικά σε έναν συνδυασμό της ευρωπαϊκής με την κουζίνα της πιο πολυπολιτισμικής ηπείρου.

Moo Casa

Γη και θάλασσα συνυπάρχουν στο διαφορετικό αυτό στέκι του Ηρακλείου, που διεκδικεί τον τίτλο του σημαιοφόρου του αθηναϊκού surf n turf, πρέπει όμως να επιδείξει περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη μαγειρική ακρίβεια για να τον επικυρώσει.