"Στις 5 Γύρες": Το βολιώτικο τσιπουράδικο α λα αθηναϊκά

Ένα άνετο και χαλαρό στέκι στην Αγία Παρασκευή τοποθετεί την κουλτούρα του τσίπουρου στο επίκεντρο και παίζει με νόστιμη θαλασσινή κουζίνα.

Το τσιπουράδικο Στις 5 Γύρες στην Αγία Παρασκευή

Η επιτυχημένη ομάδα πίσω από τα δημοφιλή εστιατόρια "Τα Ρωμανάκια" και "Figo Pasta-bar" αποφάσισε να επενδύσει σοβαρά στο τρίπτυχο χαλαρή διάθεση/θαλασσινοί μεζέδες/τσίπουρο και αποτέλεσμα αυτού είναι το ολόφρεσκο "Στις 5 Γύρες" που έκανε ντεμπούτο στην Αγία Παρασκευή πριν από περίπου έναν μήνα.

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο με νησιωτικές αναφορές αλλά και στοιχεία από το Πήλιο, η τελετουργία του μοιράσματος γύρω από το εθνικό μας απόσταγμα επιτυγχάνεται με γευστική προσήλωση και value for money λογική. 

Στις "5 Γύρες" αγαπούν πολύ το ψάρι και τα θαλασσινά, γι’ αυτό και το μενού είναι επικεντρωμένο σε όσα προέρχονται από τον αφρό και το βυθό. Είτε επιλέξεις να το αφήσεις στην κουζίνα (καθώς σε κάθε γύρα με τσίπουρο καταφθάνουν 3 τυχαία πιάτα από την κουζίνα - στις 4 γύρες μάλιστα, ακολουθεί η κερασμένη πέμπτη), είτε το πάρεις πάνω σου επιλέγοντας από την περιεκτική κάρτα, θα αποζημιωθείς. 

Στις 5 Γύρες 1

Η ομώνυμη με το εστιατόριο αλοιφή με λιαστή ντομάτα και καπνιστό ψαράκι, οι ψαροκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, το μαύρο ριζότο με σουπιά και φρέσκα μυρωδικά είναι μόνο κάποια από τα highlights εδώ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής, στις "5 Γύρες" θα ακούσεις και ζωντανή μουσική.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.