Κυριάκης – "Zillers": The end

Η συνεργασία του ταλαντούχου σεφ Παύλου Κυριάκη με το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Μητροπόλεως ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν ο Παύλος Κυριάκης ανέλαβε την κουζίνα του "The Zillers". Ο πολύ ταλαντούχος σεφ ολοκλήρωνε τότε έναν εύφορο κύκλο στη Σαντορίνη αναζητώντας πλέον μια έδρα στην Αθήνα και ο Γιάννης Βλαχογιάννης επιθυμούσε να βάλει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως σε δυνατή γαστρονομική τροχιά. Ο χρόνος δικαίωσε αμφότερους, καθώς το "The Zillers"απέσπασε τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο το 2021 ενώ την επόμενη χρονιά ήρθε και η διάκριση από τον οδηγό Michelin. Ακόμα πιο σημαντικό είναι βέβαια το γεγονός πως στην πορεία αυτών των ετών χαρήκαμε στο εστιατόριο μια σειρά από εξαιρετικές σπεσιαλιτέ που αποτυπώνουν το γαστρονομικό στίγμα του Κυριάκη, καθώς και πολλές ειδικές βραδιές με πολύ σημαντικούς και ακριβοθώρητους guest chefs από το διεθνές στερέωμα που πολύ σπάνια τιμούν τα μέρη μας.

Σημειώστε πως ο Κυριάκης θα βρίσκεται στην κουζίνα του "The Zillers" ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για τα επόμενα πλάνα τόσο του σεφ όσο και του εστιατορίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.