"Sense": Ρεβεγιόν με θέα

Το βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση για τη δημιουργική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας, που αποτυπώνεται με την έμπειρη ματιά του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, και την άφταστη θέα του.

Sense Restaurant

Aπό την κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was" , με την Ακρόπολη σε κοντινό πλάνο, το "Sense" είναι εστιατόριο προορισμός για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, την εντυπωσιακή του θέα που απλώνεται μπροστά σου μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και φυσικά τη βραβευμένη και προσωπική ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που ξεδιπλώνεται αποκλειστικά σε μενού γευσιγνωσίας.

Sense

Ο σεφ πατά σε συνταγές από όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντάς τες με δημιουργική ματιά. Στο μενού της παραμονής των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν ραφιναρισμένα πιάτα όπως το "ταρτάρ και χαβιάρι"  με σφολιάτα και καπνιστή κρέμα απο μεδούλι, το "ραβιόλι πεσκανδρίτσα", με χτένια, ελαφριά σάλτσα μπουρδέτο και άρωμα νερατζιάς και "πάπια²", με τερίνα ψητού πράσου, αφρός ρεβυθιού και σάλτσα με μούρα και μαύρη τρούφα ενώ στο μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεχωριζουν πιάτα όπως το "καλκάνι και γαρίδα" με ελαφριά κακαβιά με αυγά αχινού, κρέμα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, κράκερ ρυζιού με πούδρα κάπαρης και το "μοσχάρι και καραβίδα", με λαχανίδα στα κάρβουνα, μανιτάρια, πιπεριά σε ζύμωση και σάλτσα με λεμονοθύμαρο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.