"Electra Palace Thessaloniki": Γιορτές με την αίγλη του κλασικού

Το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μάς προσκαλεί να περάσουμε τις γιορτές με φόντο τις θεαματικές βίστες προς τον Θερμαϊκό.

Electra Palace Thessaloniki

Η αριστοκρατική αύρα του διαχρονικά κομψού "Electra Palace" και η αισθητική που αποπνέει θερμή οικειότητα και φινέτσα το καθιστούν ορισμό του grand hotel στο κέντρο της πόλης προσκαλώντας μας να νιώσουμε τη γοητευτική ατμόσφαιρα των γιορτών. Η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια του κτιρίου, μια sui generis εκλεκτική σύνθεση κλασικών και βυζαντινών στοιχείων, γεφυρώνει παρελθόν και μέλλον ενώ το εμβληματικό ξενοδοχείο, που μετρά ιστορία μισού αιώνα, παραμένει αναπόσπαστο τμήμα του επιβλητικού σκηνικού της πλατείας Αριστοτέλους και αξιοθέατο από μόνο του. Ένα στολίδι της βασίλισσας του βορρά που αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση και την εορταστική περίοδο. 

Electra Palace

Το ξενοδοχείο έχει εξελιχθεί σε μια ζωντανή έκθεση διαφορετικών μορφών τέχνης δίνοντας μεγάλη έμφαση στην υψηλή αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται εκφραστικά μέσω της συνεργασίας με το MOMuS, που έδωσε πνοή σε ξεχωριστές καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων εκπροσώπων της τέχνης, που κοσμούν όλους τους χώρους. 

Στο εστιατόριο "Orizontes Roof Garden" θα κάνετε ρεβεγιόν με αριστοκρατική φινέτσα απολαμβάνοντας γιορτινά μενού με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής ενώ ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο πλούσιος μπουφές θα περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων που θα γευτείτε επίσης με ζωντανά γιορτινά ακούσματα. Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου θα ετοιμάσει πιάτα όπως φρέσκα χτένια Saint Jacques, μπερ μπλαν περγαμόντο, φύκια μοάι και γογγύλια, τερίνα φουά γκρα, βοδινή ουρά, κρουασάν κολοκύθας, σάλτσα πικραμύγδαλο και ψωμί μπριός, καρπάτσιο καραβίδας και καραβίδα τεμπούρα, βινεγκρέτ μανταρίνι, ελαιόλαδο και τσίλι ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά παιδικά μενού. Οι βραδιές θα κλείσουν γλυκά με μους ιβουάρ κανέλας, καραμελωμένα αχλάδια και νουγκατίνα, σαμπαγιόν με σοκολάτα Valrhona, ανανά σε ρούμι και μπισκότο αμυγδάλου, αλλά και παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 

Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, 2310294040

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.