"Electra Palace Thessaloniki": Γιορτές με την αίγλη του κλασικού

Το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μάς προσκαλεί να περάσουμε τις γιορτές με φόντο τις θεαματικές βίστες προς τον Θερμαϊκό.

Electra Palace Thessaloniki

Η αριστοκρατική αύρα του διαχρονικά κομψού "Electra Palace" και η αισθητική που αποπνέει θερμή οικειότητα και φινέτσα το καθιστούν ορισμό του grand hotel στο κέντρο της πόλης προσκαλώντας μας να νιώσουμε τη γοητευτική ατμόσφαιρα των γιορτών. Η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια του κτιρίου, μια sui generis εκλεκτική σύνθεση κλασικών και βυζαντινών στοιχείων, γεφυρώνει παρελθόν και μέλλον ενώ το εμβληματικό ξενοδοχείο, που μετρά ιστορία μισού αιώνα, παραμένει αναπόσπαστο τμήμα του επιβλητικού σκηνικού της πλατείας Αριστοτέλους και αξιοθέατο από μόνο του. Ένα στολίδι της βασίλισσας του βορρά που αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση και την εορταστική περίοδο. 

Electra Palace

Το ξενοδοχείο έχει εξελιχθεί σε μια ζωντανή έκθεση διαφορετικών μορφών τέχνης δίνοντας μεγάλη έμφαση στην υψηλή αισθητική, κάτι που αποτυπώνεται εκφραστικά μέσω της συνεργασίας με το MOMuS, που έδωσε πνοή σε ξεχωριστές καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων εκπροσώπων της τέχνης, που κοσμούν όλους τους χώρους. 

Στο εστιατόριο "Orizontes Roof Garden" θα κάνετε ρεβεγιόν με αριστοκρατική φινέτσα απολαμβάνοντας γιορτινά μενού με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής ενώ ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο πλούσιος μπουφές θα περιλαμβάνει ποικιλία εδεσμάτων που θα γευτείτε επίσης με ζωντανά γιορτινά ακούσματα. Η ομάδα της κουζίνας του εστιατορίου θα ετοιμάσει πιάτα όπως φρέσκα χτένια Saint Jacques, μπερ μπλαν περγαμόντο, φύκια μοάι και γογγύλια, τερίνα φουά γκρα, βοδινή ουρά, κρουασάν κολοκύθας, σάλτσα πικραμύγδαλο και ψωμί μπριός, καρπάτσιο καραβίδας και καραβίδα τεμπούρα, βινεγκρέτ μανταρίνι, ελαιόλαδο και τσίλι ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά παιδικά μενού. Οι βραδιές θα κλείσουν γλυκά με μους ιβουάρ κανέλας, καραμελωμένα αχλάδια και νουγκατίνα, σαμπαγιόν με σοκολάτα Valrhona, ανανά σε ρούμι και μπισκότο αμυγδάλου, αλλά και παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. 

Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, 2310294040

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.