'Τανίνη Αγάπη μου', ένα διαφορετικό wine bar των Εξαρχείων

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, περίπου 5 χρόνια πριν, το 'Τανίνη, Αγάπη μου' έγινε talk of the town και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους εντός των αθηναϊκών τειχών. Μία ομάδα ανθρώπων εκ των οποίων ο καθένας αγαπά το κρασί με τον δικό του τρόπο, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο και ανοιχτόκαρδο χώρο/wine bar ώστε να διηγηθούν οινικές ιστορίες και να μοιραστούν το πάθος τους. 

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 14

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 7

Η φιλοσοφία στο 'Τανίνη Αγάπη μου' πατά στιβαρά σε δύο βασικούς άξονες: Την ασυμβίβαστη ποιότητα σε όλη την γκάμα των προϊόντων και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πρώτο πεδίο, έχει γίνει μία ενδελεχή έρευνα με βάση την αγάπη για το ελληνικό κρασί και έχουν συλλεχθεί προσεκτικά ετικέτες από κάθε -μικρή ή μεγαλύτερη- οινοπαραγωγική ζώνη της χώρας, με προτάσεις από πρωτοπόρους παραγωγούς, σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και focus σε βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά και αντίστοιχα φυσικής ή ήπιας φυσικής οινοποίησης.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 10

Όσον αφορά το τερέν της βιωσιμότητας, εδώ χρησιμοποιούνται vintage πιάτα και ποτήρια από μελαμίνη, ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες συσκευασίες, έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί από ανεξάρτητους τεχνίτες και είναι φτιαγμένα από ξύλο σημύδας με οικολογικά βερνίκια νερού.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 8

Όλα τα παραπάνω έρχονται να συναντήσουν μία βασική ιδέα: Πως το κρασί έχει στενούς και βαθείς δεσμούς με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση και αποτελεί ένα προϊόν για όλους, που κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε μέσο που ενώνει τους ανθρώπους.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 4

'Καρδιά' αλλά και ένα από τα highlights του 'Τανίνη Αγάπη μου' είναι το υπόγειο κελάρι επί του πεζοδρόμου της Μεθώνης, με μία ειδικά κατασκευασμένη επιτοίχια κάβα που φιλοξενεί όλες τις ετικέτες της λίστας (συν μερικές έξτρα), την ίδια στιγμή που λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος οινικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, φιλοξενώντας παρουσιάσεις παραγωγών, γευστικές δοκιμές, μουσικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις.

Info: Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια, τηλ.211 1150145

*φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός + Ιφιγένεια Φιλοπούλου 

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.