'Τανίνη Αγάπη μου', ένα διαφορετικό wine bar των Εξαρχείων

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, περίπου 5 χρόνια πριν, το 'Τανίνη, Αγάπη μου' έγινε talk of the town και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους εντός των αθηναϊκών τειχών. Μία ομάδα ανθρώπων εκ των οποίων ο καθένας αγαπά το κρασί με τον δικό του τρόπο, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο και ανοιχτόκαρδο χώρο/wine bar ώστε να διηγηθούν οινικές ιστορίες και να μοιραστούν το πάθος τους. 

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 14

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 7

Η φιλοσοφία στο 'Τανίνη Αγάπη μου' πατά στιβαρά σε δύο βασικούς άξονες: Την ασυμβίβαστη ποιότητα σε όλη την γκάμα των προϊόντων και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πρώτο πεδίο, έχει γίνει μία ενδελεχή έρευνα με βάση την αγάπη για το ελληνικό κρασί και έχουν συλλεχθεί προσεκτικά ετικέτες από κάθε -μικρή ή μεγαλύτερη- οινοπαραγωγική ζώνη της χώρας, με προτάσεις από πρωτοπόρους παραγωγούς, σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και focus σε βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά και αντίστοιχα φυσικής ή ήπιας φυσικής οινοποίησης.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 10

Όσον αφορά το τερέν της βιωσιμότητας, εδώ χρησιμοποιούνται vintage πιάτα και ποτήρια από μελαμίνη, ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες συσκευασίες, έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί από ανεξάρτητους τεχνίτες και είναι φτιαγμένα από ξύλο σημύδας με οικολογικά βερνίκια νερού.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 8

Όλα τα παραπάνω έρχονται να συναντήσουν μία βασική ιδέα: Πως το κρασί έχει στενούς και βαθείς δεσμούς με την ελληνική κουλτούρα και παράδοση και αποτελεί ένα προϊόν για όλους, που κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε μέσο που ενώνει τους ανθρώπους.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 4

'Καρδιά' αλλά και ένα από τα highlights του 'Τανίνη Αγάπη μου' είναι το υπόγειο κελάρι επί του πεζοδρόμου της Μεθώνης, με μία ειδικά κατασκευασμένη επιτοίχια κάβα που φιλοξενεί όλες τις ετικέτες της λίστας (συν μερικές έξτρα), την ίδια στιγμή που λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος οινικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, φιλοξενώντας παρουσιάσεις παραγωγών, γευστικές δοκιμές, μουσικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις.

Info: Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια, τηλ.211 1150145

*φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός + Ιφιγένεια Φιλοπούλου 

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.