'Terroirist': Φέρνοντας την wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar 'Terroirist' στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές. Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 1

 

Στο feelgood περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου (που ίσως γνωρίζεις από τα 'Penny Lane' και '9Βήτα Home Bar') μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο, το "In vino veritas" αποτελεί το βασικό motto. Κάτι που σημαίνει πως στο κομψό wine bar θα δοκιμάσεις περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, με πολλές επιλογές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 5

Μάλιστα, υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για προτάσεις εκτός λίστας αλλά και για ιδιαίτερες οινικές βραδιές που επιμελούνται οι in house σομελιέ. Οι τελευταίοι άλλωστε βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσουν ανά πάσα στιγμή ή να τον ξεναγήσουν στο walk-in κελάρι. 

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 2

Την κάρτα του φαγητού στο 'Terroirist' επιμελείται ο σεφ Άκης Καψιμάλης, που δημιουργεί πιάτα ταιριαστά με το κρασί και στη φιλοσοφία του μοιράσματος, ποντάροντας στην εποχικότητα των πρώτων υλών.

Info: Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ. 216 0046388
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.