Θερινοί γαστρονομικοί διάλογοι στο Local Gourmet Festival 2023

Για μία ακόμα χρονιά η ομάδα τη κουζίνας του χρυσοσκουφάτου «Noble» στο ξενοδοχείο «Elysium Resort & Spa» στη Ρόδο συμπράττει με εκλεκτούς καλεσμένους σεφ από Ελλάδα και εξωτερικό σε μια σειρά από δημιουργικούς γαστρονομικούς διαλόγους.

Noble Gourmet Restaurant

Οι θερινές μαγειρικές συναντήσεις με φιλοξενούμενους σεφ στις κουζίνες αξιόλογων εστιατορικών projects συνεχίζονται και η μπριγάδα του πολυβραβευμένου "Noble" του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa για μία ακόμα χρονιά, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 5η βερσιόν του καθιερωμένου πλέον Local Gourmet Festival.

Noble Gourmet Restaurant

Το γαστρονομικό φεστιβάλ που δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των παραγωγών του νησιού των Ιπποτών, εξελίχθηκε σε θεσμό δίνοντας βήμα σε στιβαρούς γαστρονομικούς διαλόγους μεταξύ διακεκριμένων καλεσμένων και της μπριγάδας του "Noble" με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του εστιατορίου). Στη φετινή διοργάνωση πέντε προσκεκλημένοι chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δημιουργήσουν από ένα μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από πιάτα δικά τους και του εστιατορίου.  

Noble

 
Noble

Το νήμμα της εκκίνησης του φεστιβάλ κόβει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ο σεφ Fran Agudo ("Mont Bar and Mediamanga", Βαρκελώνη, 1* Michelin) που θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το "Ventrasca Tuna Belly με γαλάκτωμα κουκουνάρι" ενώ ο "χοιρινός λαιμός με buttermilk, περικαφτή με γλάσο από χέλι και πράσο" είναι ένα από τα πιάτα που η ομάδα του "Noble" θα ετοιμάσει για το συγκεκριμένο μενού. Την Τρίτη 25 Ιουλίου, o "τραγανός ηλίανθος από πράσο, συνοδευόμενος από ψητά φρούτα εποχής, ψητό ψάρι ημέρας και σάλτσα από ραβέντι και στρείδια" είναι ένα από τα πιάτα που θα παρουσιάσει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας ("Delta", Αθήνα, 2** Michelin, πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη προσέγγιση της κουζίνας του εστιατορίου) ενώ οι σεφ του "Noble" θα προσφέρουν μεταξύ άλλων το γλυκό "το καμένο δάσος με ξυλοκέρατο, αμύγδαλο, σοκολάτα μπίτερ και σουσάμι". Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι o Jean-Charles Metayer, chef-patron του εξαιρετικού εστιατορίου "Le Pavillon" στην Αθήνα, που επίσης συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του Michelin για την Αθήνα. Οι καλεσμένοι της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το "ψητό στρείδι με χαβιάρι beluga και μελιτζάνα", ένα από τα πιο δυνατά πιάτα των μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου του ενώ η ομάδα των οικοδεσποτών θα ετοιμάσει μεταξύ άλλων "μοσχάρι με γάρο, Wagyu Α5 και κουκουμάρια με τρούφα". Την Πέμτη 27 Ιουλιου τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Antonio Romano ("Spazio 7", Τορίνο, 1 * Michelin), παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το "μαγιάτικο με κολοκυθάκια scapece style" ενώ ο "βακαλάος ωρίμανσης ποσέ σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια σε γάρο λαχανικών, νεράντζι, yuzu kosho και καμένο πουρέ εσπεριδοειδών" ελιναι η αντίστοιχη πρόταση των οικοδεσποτών σε ψάρι στο συγκεκριμένο μενού. Η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον R&D σεφ Πάνο Δήμου ("El Celler de Can Roca" Χιρόνα, τρία ***Michelin) που θα ετοιμάσει και την "καραβίδα με πουρέ από cacao fruit, με το κεφάλι σε ζύμωση, αποξηραμένο σταφύλι και λιτσι". Οι "κουαρέλες με φουσκάκια, γαύρο, Ροδίτικη κάπαρη και κύμινο" είναι από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ομάδας του "Noble" για το μενού που θα γράψει τον επίλογο του φεστιβάλ.

Noble

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γαστρονομικό event, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους στο www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;