"Orfali": Οι gastro-bros του Ντουμπάι

Οι αδερφοί Orfali κατέκτησαν την κορυφή των 50 Best Restaurants Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, φέρνοντας τη συριακή γαστρονομική παράδοση στα τραπέζια του «Orfali Bros Bistro».

Orfali Bros

Τρία αδέλφια με καταγωγή από τη Συρία χαράσσουν θριαμβευτικά τη δική τους μαγειρική πορεία, φτάνοντας φέτος με το "Orfali Bros Bistro" στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA’S 50 Best Restaurants 2023). Οι Mohammad, Wassim και Omar Orfali άνοιξαν το σύγχρονο μπιστρό τους στο πολυτελές συγκρότημα "Wasl 51" του Ντουμπάι, όπου σερβίρουν μια κουζίνα ιδιοσυγκρασιακή, εμπνευσμένη από τα ταξίδια, την αγάπη για την τέχνη και τις εμπειρίες τους απ’ όλο τον κόσμο. 

Orfali Bros

Τα τρία αδέρφια λειτουργούν σαν μία οντότητα, παρόλο που δουλεύουν σε ξεχωριστούς χώρους λόγω διαφορετικού αντικειμένου. Ηγετική μορφή στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, ο μεγάλος αδελφός Mohammad, με εμπειρία σε εστιατόρια στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη μικρή οθόνη, έχει αναλάβει χρέη επικεφαλής σεφ. Στον επάνω όροφο αυτής της πολύ ιδιαίτερης κουζίνας που έχει τη μορφή κάστρου κατοικοεδρεύουν τα δύο μικρότερα αδέλφια, Wassim και Omar, που δημιουργούν το δικό τους γλυκό multi-culti σύμπαν, παρουσιάζοντας επιδόρπια εναλλακτικής προσέγγισης. Στόχος των αδερφών Orfali είναι να σερβίρουν αντισυμβατικά πιάτα, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στη χαλεπιανή ταυτότητά τους. Προτάσεις όπως το "Μάντεψε τι", ένα υβρίδιο φατούς, ελληνικής σαλάτας και γκασπάτσο, ή το shish barak à la gyoza, μια λεβαντίνικη εκδοχή του ασιατικού πιάτου, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα ενός πολύπλευρου γαστρονομικού σκεπτικού που αψηφά κάθε περιορισμό. 

Orfali Bros

Orfali Bros.

Συχνά-πυκνά, ο σεφ Mohammad ξεγλιστρά από τη "ζώνη ασφαλείας" του στα τραπέζια της σάλας, για να γνωρίσει τους πελάτες και να επεξηγήσει τις ρίζες και την ιστορία κάθε πιάτου στους αποδέκτες του γευστικού τους "αφηγήματος". Σε αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κουζίνας, η οποία δεν είναι τυχαία ανοιχτή, αφού αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός κόσμου χωρίς σύνορα και αφανείς ήρωες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
07/10/2025

Γιατί τώρα έχεις την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Αν ετοιμάζετε απόδραση για τη Θεσσαλονίκη, αυτή η λίστα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε τις καλύτερες γεύσεις της σε μοναδικές τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening της χρονιάς. Αν, πάλι, δεν ετοιμάζετε, αυτή η λίστα ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε…

Στην Ηλιούπολη, για το ολοκαίνουριο 'Son Athens'

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

Οι νέες προσθήκες στο μενού του ‘Μυστικού Κήπου’ δεν πρέπει να μείνουν μυστικές

Έφτασαν τα καινούργια πιάτα του Μυστικού Κήπου και ιδού τι μας γυάλισε.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα εκλεκτά κρασιά που επέλεξε για εμάς η ομάδα του Psyche.

Zilver: το νέο καφέ-ζαχαροπλαστείο της Φιλοθέης κάνει τη διαφορά

H oλόφρεσκη άφιξη στη Νέα Αγορά της Φιλοθέης είναι ένα μικρό, cosy spot με τραπεζάκια έξω, συνδυάζει καφέ και ζαχαροπλαστείο με home made γλυκίσματα, έχει άποψη και την προσωπικότητα της δημιουργού του, Ελένης Θεοδοσοπούλου.

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.