"Orfali": Οι gastro-bros του Ντουμπάι

Οι αδερφοί Orfali κατέκτησαν την κορυφή των 50 Best Restaurants Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, φέρνοντας τη συριακή γαστρονομική παράδοση στα τραπέζια του «Orfali Bros Bistro».

Orfali Bros

Τρία αδέλφια με καταγωγή από τη Συρία χαράσσουν θριαμβευτικά τη δική τους μαγειρική πορεία, φτάνοντας φέτος με το "Orfali Bros Bistro" στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA’S 50 Best Restaurants 2023). Οι Mohammad, Wassim και Omar Orfali άνοιξαν το σύγχρονο μπιστρό τους στο πολυτελές συγκρότημα "Wasl 51" του Ντουμπάι, όπου σερβίρουν μια κουζίνα ιδιοσυγκρασιακή, εμπνευσμένη από τα ταξίδια, την αγάπη για την τέχνη και τις εμπειρίες τους απ’ όλο τον κόσμο. 

Orfali Bros

Τα τρία αδέρφια λειτουργούν σαν μία οντότητα, παρόλο που δουλεύουν σε ξεχωριστούς χώρους λόγω διαφορετικού αντικειμένου. Ηγετική μορφή στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, ο μεγάλος αδελφός Mohammad, με εμπειρία σε εστιατόρια στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη μικρή οθόνη, έχει αναλάβει χρέη επικεφαλής σεφ. Στον επάνω όροφο αυτής της πολύ ιδιαίτερης κουζίνας που έχει τη μορφή κάστρου κατοικοεδρεύουν τα δύο μικρότερα αδέλφια, Wassim και Omar, που δημιουργούν το δικό τους γλυκό multi-culti σύμπαν, παρουσιάζοντας επιδόρπια εναλλακτικής προσέγγισης. Στόχος των αδερφών Orfali είναι να σερβίρουν αντισυμβατικά πιάτα, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στη χαλεπιανή ταυτότητά τους. Προτάσεις όπως το "Μάντεψε τι", ένα υβρίδιο φατούς, ελληνικής σαλάτας και γκασπάτσο, ή το shish barak à la gyoza, μια λεβαντίνικη εκδοχή του ασιατικού πιάτου, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα ενός πολύπλευρου γαστρονομικού σκεπτικού που αψηφά κάθε περιορισμό. 

Orfali Bros

Orfali Bros.

Συχνά-πυκνά, ο σεφ Mohammad ξεγλιστρά από τη "ζώνη ασφαλείας" του στα τραπέζια της σάλας, για να γνωρίσει τους πελάτες και να επεξηγήσει τις ρίζες και την ιστορία κάθε πιάτου στους αποδέκτες του γευστικού τους "αφηγήματος". Σε αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κουζίνας, η οποία δεν είναι τυχαία ανοιχτή, αφού αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός κόσμου χωρίς σύνορα και αφανείς ήρωες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;