Βραδιές γαστρονομίας και μουσικής τον Μάιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής.

Περιήγηση στις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης για την αρχαία διατροφή - Φωτογραφία Πάρις Ταβιτιάν © Πάρις Ταβιτιάν

Το απόλυτο ταίρι της γαστρονομίας είναι η μουσική ενώ όταν οι δύο αυτές σημαντικές ενότητες διασταυρωθούν με την ευρύτερη έννοια του πολιτισμού σε ένα concept το αποτέλεσμα μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Ακρόπολης λοιπόν συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 Μαΐου και στις 22 Μαΐου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Γεύση, κρασί, ιστορικές περιηγήσεις και βρετανική τζαζ θα έχουν την τιμητική τους σε δύο θεματικές βραδιές. 

Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου (7 μ.μ-8 μ.μ), με αντικείμενο την αρχαία διατροφή ενώ η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία στο εστιατόριο (8 μ.μ-10 μ.μ) με ένα γεύμα που θα ετοιμαστεί  ειδικά για την περίσταση, το οποίο θα περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, συνοδεία οινογευσιγνωσίας με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου. Στις 22 Μαΐου (8.30 μ.μ), οι "Mammal Hands", ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ και μίνιμαλ μουσικής, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου. Στην δεκαετή πορεία του με πέντε εντυπωσιακούς δίσκους, το τρίο από το Norwich αναμιγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως post-rock, ambient και electronica.  

cityfestival.thisisathens.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.