"Mavro": Ο Δημήτρης Κατριβέσης πιάνει πόστο στην Καλντέρα

Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει το εστιατόριο του "Kivotos Santorini".

Η βεράντα στο εστιατόριο Mavro στο ξενοδοχείο Kivotos Santorini

Χτισμένο στην πλαγιά του βράχου στο Ημεροβίγλι, το πιο αποκλειστικό σημείο της καλντέρας, το "Kivotos Santorini" συνδυάζει την κομψότητα και την πανοραμική θέα με τη γαλήνη και την ηρεμία, αποτελώντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της δημοφιλούς Κυκλάδας. Το γαστρονομικό του asset, το "Mavro Restaurant" παρουσιάζει πάντοτε το δικό του έντονο ενδιαφέρον και το ίδιο θα συμβεί και αυτό το καλοκαίρι. Το επιβλητικό εστιατόριο υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος θα έχει τη γευστική επιμέλεια. 

Με μια από τις πιο συγκλονιστικές βίστες της Καλντέρας, ο ανατρεπτικός σεφ θα παρουσιάσει τρία μενού γευσιγνωσίας με έντονο θαλασσινό άρωμα και πιάτα όπως το καρπάτσιο καλαμαριού με στρατσιατέλα καρότου και ξύδι χαμομηλιού, ή το πελαγίσιο ψάρι με σάλτσα μπουγιαμπέσας και γάρο μαστίχας.

Tradinnovation και στη Σαντορίνη

Η ποικιλομορφία των προϊόντων του νησιού σε συνδυασμό με τα ταξίδια του σεφ, δημιουργούν ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας - ακριβώς δηλαδή ό,τι συναντάμε και στο εστιατόριο του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο, το πολύ αξιόλογο "Thama". Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη γη της Σαντορίνης

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Στο μενού πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού. Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις ελληνικές παραδόσεις, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό 'μοίρασμα' και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. 

Λευκή Μελιτζάνα Σαντορίνης με Κανέλα και Μίσο στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Γαρίδες Μπεαρνέζ με Φυστίκι σε Φύλλο Συκιάς στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini


Info

Ημεροβίγλι
Τηλ. 2286 028490 
www.mavrosantorini.com 
Έναρξη λειτουργίας: 6 Απριλίου 2023
Έναρξη Degustation service: 15 Μαΐου
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.