La Liste Mediterranean: Άφιξη της Χρονιάς το "Pharaoh"

Μία σημαντική διάκριση για το αθηναϊκό wine restaurant από τον έγκριτο θεσμό.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste

Με το βραβείο "New Arrival Of The Year” βραβεύτηκε το αθηναϊκό wine restaurant "Pharaoh" από τον έγκριτο γαστρονομικό θεσμό La Liste. Το La Liste δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένων οδηγών όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα Μέσα -μεταξύ αυτών το Αθηνόραμα και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων- και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Από φέτος εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου, τα οποία τιμούν την μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής. 

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 2

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του Μονακό όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής σεφ όπως ο Massimo Bottura, o Joan Roca, η Elena Arzak, η Clare Smyth κ.α., ενώ ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς έλαβε ο "βασιλιάς” της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 1

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη των τελευταίων ετών στην πόλη -ένα δημιούργημα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου-  είναι και μπαρ, και εστιατόριο, και ταβέρνα, και μαγειρείο.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 3

Αλλά περισσότερο ένας χώρος συνάντησης με βινυλάτες μουσικές, φυσικά κρασιά και πραγματικό φαγητό διά χειρός του βραβευμένου σεφ Παπουτσάκη. 

Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα, τα εστιατόρια "Delta" και "Ergon".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2025

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.