Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα «ρίζωσε» στη Μαβίλη.

Ελιά στη Μαβίλη

Η πρόσφατη άφιξη στη Μαβίλη είναι ένα κομψό εστιατόριο, με μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση, ελληνικό πρόσημο και όνομα εμπνευσμένο από το ιερό δέντρο της Ελλάδας. Σε έναν χώρο φωτεινό, άνετο και μίνιμαλ, με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς, ο σεφ Γιώργος Χρονόπουλος προτείνει κλασικά πιάτα ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά.

Στο σύντομο αλλά περιεκτικό μενού εντοπίζουμε προτάσεις όπως καλαμάρι σχάρας με ταραμά και χόρτα, λουκουμάδες τυριών με μαρμελάδα ντομάτας και χταπόδι σχάρας στιφάδο στα ορεκτικά, τα οποία δίνουν πάσα σε κυρίως με εξίσου γνώριμο γευστικό υπόβαθρο όπως γιουβετσάκι θαλασσινών, κουσκούς με κρέμα λαχανικών και ξινομυζήθρα, πετούρα με μοσχαρίσια ουρά και παλαιωμένη γραβιέρα και κοκοράκι με μπάμιες. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κορμό σοκολάτας με τζελ πάσιον φρουτ, χαλβά σιμογδαλένιο με κρέμα ταχίνι, κιουνεφέ ή πολίτικο εκμέκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.