Ο Άγιος Βαλεντίνος φοράει Χρυσό Σκούφο

Στους ρυθμούς της γιορτής των ερωτευμένων συντονίζονται τα χρυσοσκουφάτα ρεστοράν της πόλης με σπέσιαλ γαστρονομικά μενού για δύο.

gbroofgarden

GB Roof Garden

Δεν υπάρχει ωραιότερο πλάνο της Αθήνας από αυτό που θα απολαύσετε με το έτερον σας ήμισυ από την κορυφή της "Μεγάλης Βρεταννίας", παράλληλα βεβαίως με το ειδικό μενού 4 σταδίων (€ 98 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του με γεύσεις εξαιρετικές σαν την τερίνα φουαγκρά με υφές από βύσσινα, elderflower και πατατόψωμο με τρούφα. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το μενού 4 σταδίων (€ 92 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί στην μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του αδερφού "Tudor Hall". 

varoulko

Varoulko Seaside

Η θέα στα αραγμένα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνουμε στο κορυφαίο ρεστοράν του Λευτέρη Λαζάρου. Ένεκα της ημέρας όμως το ειδικό μενού 6 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο) φέρνει στο τραπέζι κι άλλα ωραία σαν το τραγανό μπριός με μαύρο σκόρδο και ξινόμηλο και το μπαρμπούνι με πούδρα μανιταριών και σος σαφράν. 

botrinis

Botrini’s 

Love is in the air φαίνεται να λέει και ο Έκτορας Μποτρίνι που προτείνει ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι 11 σταδίων (€ 130 κατ’άτομο) με στάσεις σε χαρακτηριστικές του σπεσιαλιτέ όπως η έξοχη καρμπονάρα και η φίνα τάρτα με κολοκύθι και καρίκι Τήνου. Αφετηρία είναι ασφαλώς το ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι. 

zillers

The Zillers

Καθισμένοι στα ψηλά του boutique ξενοδοχείου "The Zillers" στη Μητροπόλεως θα έχετε την αίσθηση πως αγγίζετε τον Ιερό Βράχο, όσο ο δημιουργικός σεφ Παύλος Κυριάκης ξεδιπλώνει τις όμορφες προτάσεις του όπως το ταρτάρ καραβίδας με σορμπέ σαγκουίνι και χαβιάρι ή το χριστόψαρο με κυδώνια, αγκινάρα και λάδι άνηθου που περιλαμβάνονται στο πλούσιο μενού 7 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο).

pelagos

Pelagos 

Ο μαγικός κόλπος του Αστέρα έχει πάντα άλλη χάρη και ιδίως όταν τον απολαμβάνεις από την κομψότατη σάλα του "Pelagos" που θυμίζει πολυτελές γιοτ έτοιμο να σαλπάρει. Ο εξαιρετικός σεφ Luca Piscazzi έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού 6 σταδίων (€ 125 κατ’άτομο) από το οποίο δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει το εμβληματικό του σπαγγέτι με χαβιάρι και όστρακα.  

soil

Soil

Η ιδιοσυγκρασιακή και φυσιολατρική μοντέρνα κουζίνα του Τάσου Μαντή εστιάζει, μέρα που είναι, στη ρομαντική της πλευρά. Στο ατμοσφαιρικό οίκημα του Παγκρατίου θα σας υποδεχτούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ η συνέχεια του ειδικού μενού 13 σταδίων (€ 135 κατ’άτομο) περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα πεσκανδρίτσα με κυνόροδο, άγριο σκόρδο και kombu, αλλά και σφυρίδα με αγκινάρα, μάραθο και μοσχολέμονο. 

hytra

Hytra

Το πρόσφατο γαστρονομικό ντεμπούτο του πολύ αξιόλογου σεφ Γιώργου Φελεμέγκα στο εστιατόριο της Στέγης προκάλεσε αίσθηση. Το ειδικό μενού 8 σταδίων (€ 70 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει για του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσετε την ιδιαίτερη μοντέρνα κουζίνα του μέσα από προτάσεις σαν το στρείδι με άγριο σέσκουλο, σέλινο και φύκια Κρήτης ή τη γαρίδα με αμύγδαλο, πράσινο σταφύλι και πράσο.

spondi
Photo: Restaurant's Facebook

Σπονδή

Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου υποδέχεται τους ερωτευμένους με ένα πολύ ξεχωριστό μενού 8 σταδίων (€ 195 κατ’άτομο) που παντρεύει τις εκλεκτές πρώτες ύλες της γης και της θάλασσας με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Χτένια με καλαμάρι, ταπιόκα, σπανάκι και yuzu, αλλά και Wagyu με μαύρη τρούφα, πατάτα και μανιτάρια shiitake, στα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!