Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Βοροινά στην Αθήνα 2023

Από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι τις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και στην υπόλοιπη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της, τα θαυμαστά κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των "Οινοποιών Βορείου Ελλάδος” παρουσιάζονται και πάλι στο κοινό της πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Φίλοι του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνων θα έχουν τη δυνατότητα από τις 12.00 έως τις 20.00, να ξεναγηθούν στο "σπίτι” των ΒορΟινών, τη "Μεγάλη Βρεταννία".

Βοροινά 2023 2

Τα ΒορΟινά της Αθήνας σηματοδότησαν άλλωστε το ιστορικό ταξίδι των οινικών εκδηλώσεων όλων των περιφερειών οινοποιών της χώρας και αποτέλεσαν μοντέλο για πληθώρα άλλων οινικών εκδηλώσεων, από τον Ιανουάριο του 2005, όταν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Τα φετινά ΒορΟινά θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους την ευκαιρία μέσω της περιήγησής τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι μερικά μόνο από όλα εκείνα που συνθέτουν το εύρος των ΒορΟινών.

Βοροινά 2023 1

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τις φρέσκες δημιουργίες, καινούριες ετικέτες και στυλ κρασιών, την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων ετών, πλέον στη φιάλη.


Info

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
12:00 - 20:00
Αίθουσα Grand Ballroom
Το εισιτήριο στην είσοδο επισκεπτών από τη γραμματεία της εκδήλωσης, είναι €15, ενώ για φοιτητές €10 (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας)./ Προπώληση μέσω viva.gr στα €12 και €8 αντίστοιχα.

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.