Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Βοροινά στην Αθήνα 2023

Από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι τις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και στην υπόλοιπη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της, τα θαυμαστά κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των "Οινοποιών Βορείου Ελλάδος” παρουσιάζονται και πάλι στο κοινό της πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Φίλοι του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνων θα έχουν τη δυνατότητα από τις 12.00 έως τις 20.00, να ξεναγηθούν στο "σπίτι” των ΒορΟινών, τη "Μεγάλη Βρεταννία".

Βοροινά 2023 2

Τα ΒορΟινά της Αθήνας σηματοδότησαν άλλωστε το ιστορικό ταξίδι των οινικών εκδηλώσεων όλων των περιφερειών οινοποιών της χώρας και αποτέλεσαν μοντέλο για πληθώρα άλλων οινικών εκδηλώσεων, από τον Ιανουάριο του 2005, όταν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Τα φετινά ΒορΟινά θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους την ευκαιρία μέσω της περιήγησής τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι μερικά μόνο από όλα εκείνα που συνθέτουν το εύρος των ΒορΟινών.

Βοροινά 2023 1

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τις φρέσκες δημιουργίες, καινούριες ετικέτες και στυλ κρασιών, την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων ετών, πλέον στη φιάλη.


Info

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
12:00 - 20:00
Αίθουσα Grand Ballroom
Το εισιτήριο στην είσοδο επισκεπτών από τη γραμματεία της εκδήλωσης, είναι €15, ενώ για φοιτητές €10 (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας)./ Προπώληση μέσω viva.gr στα €12 και €8 αντίστοιχα.

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.