'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Premium τυριά και αλλαντικά, φοκάτσια και πανίνι, Negroni και Garibaldi στη feelgood salumeria του κέντρου, που μιλά με κινηματογραφική χάρη την ιταλική.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής @Bottega Di Rino

"Είμαι ασθενής. Η αρρώστια μου είναι να μη σταματάω ποτέ να ψάχνω ποιοτικά πράγματα σε όλη την Ιταλία. Έχω μείνει αρκετά χρόνια στη χώρα, λόγω της βασικής μου δουλειάς, στον τομέα της ένδυσης. Κόμο, Μιλάνο, Νάπολη και Τοσκάνη. Έχω όμως γυρίσει όλη την Ιταλία, από το Πιεμόντε μέχρι την Τεργέστη, από το Κόμο μέχρι την Καλαβρία και από τη Βερόνα μέχρι την Πούλια με σκοπό να δοκιμάσω ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φαγητό, αλλά και κρασί" μου λέει ο Ειρηναίος Σκούρας -για τους φίλους Ρίνο- που βρίσκεται πίσω από το 'Bottega di Rino' της οδού Αμερικής.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 1
@Bottega Di Rino

Κάπου ανάμεσα σε premiata salumeria, νεο-μπακάλικο, τοσκανέζικο delicatessen και wine/aperitivo bar, το εν λόγω μέρος άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο, όντας ένα όνειρο ζωής για τον Ρίνο αλλά και το συνέταιρό του, Μάνο Γαληνάκη. Και μία νόστιμη λύση για ένα section της εστίασης που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο στο κέντρο της Αθήνας, παρά τα μπόλικα ιταλικά εστιατόρια. Οι άνθρωποι του 'Bottega di Rino' όμως φρόντισαν όχι απλά να δημιουργήσουν ένα τέτοιο, αλλά να ικανοποιήσουν τα υψηλότερα standards ποιότητας.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 3
@Bottega Di Rino

Σαλτσίτσε από μικρά χασάπικα, salame finocchiona, μπρεζάολα από μοσχάρι Κιανίνα, παρμεζάνες πολύμηνης ωρίμανσης, pecorino fresco, mandarino affumicato και δεκάδες άλλα premium προϊόντα έρχονται απευθείας από την Ιταλία -από πολύ μικρούς παραγωγούς, artigianale μονάδες και ιδιαίτερα caseifici- και βρίσκουν θέση ανάμεσα σε φοκάτσια ή πανίνι, που φτιάχνονται on the spot. Η φοκάτσια παρασκευάζεται καθημερινά -με δική τους συνταγή- στα ορεινά του Κολωνακίου και τον ιστορικό φούρνο "Λυκαβηττός" ενώ οι μπαγκέτες που χρησιμοποιούνται το πρωί προέρχεται από τον φούρνο του "Τάκη".

> Διάβασε ακόμη: "Κύριος" έφυγε, "Κύριος" ξαναήρθε

Τα ίδια premium προϊόντα μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς και για το σπίτι, με τη λίστα αυτή να περιλαμβάνει επίσης ιταλιάνικα hits όπως αυθεντική ντομάτα San Marzano και εκλεκτή pasta. Το κρασί έχει προσεχθεί εξίσου, με 11 προς το παρόν ετικέτες από το τοσκανέζικο οινοποιείο 'Il Palazzo' ενώ στο κομμάτι του aperitivo, οι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Γιάννης Κοροβέσης έχουν φροντίσει για μία λίστα που κάνει σοβαρό focus σε Negroni, Garibaldi και λοιπά δημοφιλή ιταλικά cocktails, αλλά και αποστάγματα της γείτονος χώρας, που συνοδεύουν ιδανικά και τα taglieri (μικρά, μεγάλα, premium) αφού διαδεχθούν τις ψωμένιες επιλογές στα γαστριμαργικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα εδώ.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 2
@Bottega Di Rino

"Η ποιότητα και η διαχρονικότητα είναι οι βασικές μας αρχές. Η δεύτερη φέρνει την πρώτη και ακριβώς εκεί θέλουμε να πατήσουμε. Κρίνοντας από το 100% των repeaters που παρουσιάζεται εδώ, κάτι πηγαίνει καλά" αναφέρει ο Ρίνο. Αν ένιωσες την ανάγκη να το διαπιστώσεις -όπως και όλα τα παραπάνω- αρκεί να βρεθείς στους πάγκους και τα σκαμπό του πεζοδρομίου της οδού Αμερικής, το στενόμακρο εσωτερικό ή τον υπέροχο χώρο με τις πολυθρόνες στο πατάρι του 'Bottega di Rino'.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude


Info

Αμερικής 16Α, Αθήνα

Τηλ. 213 0461511

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
27/11/2025

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.