"Grande Dame": Αρχοντικές γιορτές σε μια "αθηναϊκή ταβέρνα"

Tο κτίριο του 1817 που στεγάζει την "αθηναϊκή ταβέρνα" του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα συνδυάζει τη ρομαντική αστική αρχοντιά με μοντέρνα στοιχεία se σε άψογη αρμονία στη σάλα και την κουζίνα.

Grande Dame

H "αθηναϊκή ταβέρνα" του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα ανοίγει τις πόρτες της από τις 9, σερβίροντας brunch μέχρι τη μία το μεσημέρι, όπου θα βρείτε αβγά σε κάθε στιλ, από ποσέ και μπένεντικτ μέχρι φιορεντίν, σακσούκα και με μοσχαρίσια ταλιάτα, burgers, σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότι. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει προτάσεις όπως καναπέ αβγοτάραχο με λάδι βανίλιας και καπνιστό σολομό με crème fraiche και μπρικ, τάρτα με φουαγκρά και ορτύκια, παραδοσιακή γαλοπούλα γεμιστή και μοσχαρίσιο φιλέτο με σος μπεαρνέζ, ενώ στης Πρωτοχρονιάς φιγουράρουν πιάτα όπως λαβράκι με λάιμ και κουμκουάτ, φιλέτο πάπιας με μύρτιλα και μοσχαρίσιο με φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
27/11/2025

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.