"Basegrill": ο αθηναϊκός ναός του κρέατος

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκου εξελίσσουν συστηματικά το ονομαστό τους εστιατόριο στο Περιστέρι, κρατώντας το στην αιχμή της κρεατοφαγικής σκηνής της πόλης.

basegrill1

Δεν είναι μονάχα το καλύτερο εστιατόριο κρέατος της Αθήνας αλλά και το πιο ιδιαίτερο το διάσημο "Basegrill" που συγκεντρώνει στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρη την πόλη. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται χωρίς αμφιβολία στους δημιουργούς του, τον Σπύρο και τον Βαγγέλη Λιάκου, που σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες του 21ου αι. αποζητούν παθιασμένα την πλέον εκλεκτή πρώτη ύλη που μπορούν να βρουν προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο στο φανατικό κοινό του μαγαζιού. 

basegrill2

Έτσι, καλλιεργούν σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης με επιλεγμένους παραγωγούς που παράγουν προϊόντα ειδικά για αυτούς βάσει αυστηρών προδιαγραφών, φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο αυτόχθονες φυλές βοοειδών που κινδύνευαν να εξαφανιστούν, όπως ο αυθεντικός ελληνικός μαύρος χοίρος και η στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, ενώ εδώ και λίγο καιρό προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το δικό τους, πλήρως εξοπλισμένο παρασκευαστήριο κρέατος που ονομάζεται Metameat και εφοδιάζει το μαγαζί με εκλεκτά αλλαντικά.

basegrill3

Φίνο back bacon και ντελικάτη μορταδέλα, αμφότερα από μαύρο χοίρο, προσούτο προβατίνας αλλά και πολύ σπέσιαλ λουκάνικα από καλαρύτικο πρόβατο ή στεπική αγελάδα είναι ορισμένα από αυτά που κάνουν πλέον ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία της κρεατοφαγίας που προσφέρει το "Basegrill" και ανυπομονούμε να χαρούμε τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

basegrill4

Πλάι τους βέβαια θα απολαύσουμε και όλα εκείνα τα διαχρονικά αστέρια που προτείνει η κουζίνα, όπως τα περίφημα αβγά μάτια σε φωλιά πατάτας και το ασυναγώνιστο συκώτι, ποντάροντας για τη συνέχεια σε εξαιρετικές κοπές για κάθε γούστο που θα διαλέξουμε από το εντυπωσιακό ψυγείο σιτέματος για να ψηθούν όπως πάντα με χειρουργική ακρίβεια. 

Περισσότερες πληροφορίες

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.