"Basegrill": ο αθηναϊκός ναός του κρέατος

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκου εξελίσσουν συστηματικά το ονομαστό τους εστιατόριο στο Περιστέρι, κρατώντας το στην αιχμή της κρεατοφαγικής σκηνής της πόλης.

basegrill1

Δεν είναι μονάχα το καλύτερο εστιατόριο κρέατος της Αθήνας αλλά και το πιο ιδιαίτερο το διάσημο "Basegrill" που συγκεντρώνει στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρη την πόλη. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται χωρίς αμφιβολία στους δημιουργούς του, τον Σπύρο και τον Βαγγέλη Λιάκου, που σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες του 21ου αι. αποζητούν παθιασμένα την πλέον εκλεκτή πρώτη ύλη που μπορούν να βρουν προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο στο φανατικό κοινό του μαγαζιού. 

basegrill2

Έτσι, καλλιεργούν σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης με επιλεγμένους παραγωγούς που παράγουν προϊόντα ειδικά για αυτούς βάσει αυστηρών προδιαγραφών, φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο αυτόχθονες φυλές βοοειδών που κινδύνευαν να εξαφανιστούν, όπως ο αυθεντικός ελληνικός μαύρος χοίρος και η στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, ενώ εδώ και λίγο καιρό προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το δικό τους, πλήρως εξοπλισμένο παρασκευαστήριο κρέατος που ονομάζεται Metameat και εφοδιάζει το μαγαζί με εκλεκτά αλλαντικά.

basegrill3

Φίνο back bacon και ντελικάτη μορταδέλα, αμφότερα από μαύρο χοίρο, προσούτο προβατίνας αλλά και πολύ σπέσιαλ λουκάνικα από καλαρύτικο πρόβατο ή στεπική αγελάδα είναι ορισμένα από αυτά που κάνουν πλέον ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία της κρεατοφαγίας που προσφέρει το "Basegrill" και ανυπομονούμε να χαρούμε τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

basegrill4

Πλάι τους βέβαια θα απολαύσουμε και όλα εκείνα τα διαχρονικά αστέρια που προτείνει η κουζίνα, όπως τα περίφημα αβγά μάτια σε φωλιά πατάτας και το ασυναγώνιστο συκώτι, ποντάροντας για τη συνέχεια σε εξαιρετικές κοπές για κάθε γούστο που θα διαλέξουμε από το εντυπωσιακό ψυγείο σιτέματος για να ψηθούν όπως πάντα με χειρουργική ακρίβεια. 

Περισσότερες πληροφορίες

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".