"Τραβόλτα": Παρά θιν’αλός στο Περιστέρι

Ένα όνομα μια ιστορία είναι εδώ και μια δεκαετία το διάσημο εστιατόριο για ψάρι των αδερφών Λιάκου, με φανατικούς επισκέπτες από ολόκληρη την πόλη.

travolta1

Όσοι αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν ψαροταβέρνες, υπάρχει όμως κι ο "Τραβόλτα". Και αυτό διότι το ονομαστό μαγαζί του Περιστερίου είναι πραγματικά μια κατηγορία από μόνο του. Η ιστορία του ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2012, όταν οι αδερφοί Λιάκου αποφασίζουν να αναλάβουν την δημοφιλή ταβέρνα του Λάκη Λαμπρόπουλου, του χορευτή των 80’s, και να ξεδιπλώσουν την τελετουργική σχέση που τους δένει με την πρώτη ύλη και την άριστη μεταχείριση της.

travolta2

Έτσι, τρία συνεργαζόμενα καΐκια προσφέρουν στο εστιατόριο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του την καλύτερη ψαριά τους, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές του ως προς την ιδανικό τρόπο αλιείας αλλά και τον σεβασμό του για τους κανόνες της φύσης, της βιοποικιλότητας και της ίδιας της θάλασσας. Η κουζίνα, πάλι, μαγειρεύει ελεύθερα και προπαντός ευαίσθητα, χωρίς δηλαδή να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε μεγάλα ή μικρά και ταπεινά ψαράκια αλλά με μόνη έγνοια τη φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας.

travolta3

Έχοντας τον τρόπο να φέρει την εκλεκτή πρώτη ύλη σε ρόλο πρωταγωνιστή κι επιτρέποντας της να λάμψει, δεν εκφράζεται μονάχα μέσα από το άριστο τηγάνι και την εξαιρετική σχάρα, αλλά και μέσα από πολύ ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ που στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κλασικού.

Μιλάμε για πιάτα όπως το πεντανόστιμο φρικασέ από φιλέτο σφυρίδας με άγρια χόρτα και αβγολέμονο, τη φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τον ροφό με μπάμιες ή το ασυναγώνιστο κοντοσούβλι με ολόκληρα ψητά καλαμαράκια περασμένα σε βέργα, που κάνουν τους φανατικούς επισκέπτες του "Τραβόλτα" από ολόκληρη την Αθήνα να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο αγαπημένο τους στέκι.

Travolta

Πλάι σε όλα αυτά φροντίστε να μην παραλείψετε μια δοκιμή των εξαιρετικών house wines του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.