"Τραβόλτα": Παρά θιν’αλός στο Περιστέρι

Ένα όνομα μια ιστορία είναι εδώ και μια δεκαετία το διάσημο εστιατόριο για ψάρι των αδερφών Λιάκου, με φανατικούς επισκέπτες από ολόκληρη την πόλη.

travolta1

Όσοι αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν ψαροταβέρνες, υπάρχει όμως κι ο "Τραβόλτα". Και αυτό διότι το ονομαστό μαγαζί του Περιστερίου είναι πραγματικά μια κατηγορία από μόνο του. Η ιστορία του ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2012, όταν οι αδερφοί Λιάκου αποφασίζουν να αναλάβουν την δημοφιλή ταβέρνα του Λάκη Λαμπρόπουλου, του χορευτή των 80’s, και να ξεδιπλώσουν την τελετουργική σχέση που τους δένει με την πρώτη ύλη και την άριστη μεταχείριση της.

travolta2

Έτσι, τρία συνεργαζόμενα καΐκια προσφέρουν στο εστιατόριο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του την καλύτερη ψαριά τους, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές του ως προς την ιδανικό τρόπο αλιείας αλλά και τον σεβασμό του για τους κανόνες της φύσης, της βιοποικιλότητας και της ίδιας της θάλασσας. Η κουζίνα, πάλι, μαγειρεύει ελεύθερα και προπαντός ευαίσθητα, χωρίς δηλαδή να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε μεγάλα ή μικρά και ταπεινά ψαράκια αλλά με μόνη έγνοια τη φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας.

travolta3

Έχοντας τον τρόπο να φέρει την εκλεκτή πρώτη ύλη σε ρόλο πρωταγωνιστή κι επιτρέποντας της να λάμψει, δεν εκφράζεται μονάχα μέσα από το άριστο τηγάνι και την εξαιρετική σχάρα, αλλά και μέσα από πολύ ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ που στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κλασικού.

Μιλάμε για πιάτα όπως το πεντανόστιμο φρικασέ από φιλέτο σφυρίδας με άγρια χόρτα και αβγολέμονο, τη φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τον ροφό με μπάμιες ή το ασυναγώνιστο κοντοσούβλι με ολόκληρα ψητά καλαμαράκια περασμένα σε βέργα, που κάνουν τους φανατικούς επισκέπτες του "Τραβόλτα" από ολόκληρη την Αθήνα να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο αγαπημένο τους στέκι.

Travolta

Πλάι σε όλα αυτά φροντίστε να μην παραλείψετε μια δοκιμή των εξαιρετικών house wines του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.