Retro Gastro: Σε τροχιά funky γευστικών προτάσεων

retro gastro

Σε "απευθείας σύνδεση" με το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της ταπεραμέντο, η μοναδικής αισθητικής Funky Taverna, ξεχειλίζει φινέτσα και know how στα πάντα της! Στο Retro Gastro στην καρδιά του Θησείου, τα δημιουργικά πιάτα, είτε στην πρωταρχική συνταγή τους είτε δουλεμένα με έμπνευση και σύγχρονες τεχνικές, φέρνουν γεύση με προσωπικότητα και γνώση στο τραπέζι, υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου σεφ Ιωάννη Τσακλάνου. Φυσικά, δίνουν μεγάλη προσοχή σε ό,τι προσφέρει η ελληνική γη από άκρη σε άκρη, οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε καπνιστά μύδια και σκουμπρί από Βόρεια Εύβοια, τυριά από τα Γιαννιτσά, πλιγούρι και φάβα από τα Φαρσάλα.

retro gastro

Γεύσεις που υμνούν την τοπικότητα της διαλεγμένης πρώτης ύλης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συνομιλούν με τις μνήμες, σε πιάτα διόλου συνηθισμένα. Από τους θρακιώτικους γιουφκάδες (παραδοσιακό ζυμαρικό) με μανιτάρια, αρωματικό βούτυρο και φρέσκια τρούφα μέχρι τον ανατρεπτικό τραχανά κολοκύθας, εδώ η sui generis γευστική ταυτότητα μένει αξέχαστη. Η κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης δεν σταματά να ανασκευάζεται, με τολμηρούς συνδυασμούς που μεταφράζονται σε συναρπαστικές προτάσεις κρεατοφαγίας που ελίσσονται σε ιδιαίτερες ελληνικές κοπές από την Φάρμα Αμαραντίδη στη Δράμα.

Retro Gastro

Ειδικά για τις γιορτές, οι πινελιές της παράδοσης συναντούν χειμωνιάτικα πιάτα, όσο εντυπωσιακά πλατό τυριών και αλλαντικών συνοδεύουν το καλοπίνειν. Την ίδια στιγμή, η λίστα κρασιών εξερευνά τον ελληνικό αμπελώνα και συνοδεύει ιδανικά τις γεύσεις, ενώ η διάθεση για εξερεύνηση μπορεί να σας οδηγήσει στο κελάρι με την πλούσια συλλογή, που "κρύβεται" στο υπόγειο του χώρου.

Ηρακλειδών 19 & Ακταίου, Θησείο, 2103427803

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;