Στην "Kantina by Stavros Varthalitis" θα δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι αλλιώς

Μια εικονική καντίνα είναι η νέα πρόταση του MasterChef Σταύρου Βαρθαλίτη που παρουσιάζει το ελληνικό street food, το τίμιο, το σωστό, με την προσωπική του ματιά.

Kantina By Stavros Varthalitis

Χωρούν σταθερές αξίες όπως τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι της Ελληνίδας μάνας, μεζεκλίκια όπως το σπεντζοφάι ή και μια φέτα σαγανάκι σε μια καντίνα και μάλιστα στην street εκδοχή τους; Οι σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι της παράδοσης μπορεί να πιστεύουν πως όχι αλλά ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης βάλθηκε να τους διαψεύσει μεταφέροντας τη δική του εκδοχή των πιάτων της τσούκας της μαμάς, μεζέδες και οικείες γεύσεις σε μια εικονική καντίνα. Όπως ο σεφ εξηγεί στο "α", το "Kantina by Stavros Varthalitis" είναι η μαγειρική  έκφραση των δικών του γευστικών αναμνήσεων και περιλαμβάνει value for money προτάσεις για όλους, οικείων σε όλους μας πιάτων, αποτυπωμένων στην street εκδοχή τους. Στο μενού μεταξύ άλλων εντοπίζουμε pulled μοσχαράκι κοκκινιστό πάνω σε πίτα, κεφτεδάκια "Βαρθαλίτικη" μερίδα, κοκκινιστά με τριμμένη φέτα, hot dog σπεντζοφάι και κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι και μυρωδικά αλλά και γλυκά που μπορεί να μην είναι ελληνικά αλλά όλοι τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε.

Προσεγμένη παρουσίαση, έμφαση στη γεύση της μνήμης και καλή πρώτη ύλη κυρίως Ελλήνων παραγωγών, είναι το τρίπτυχο στο οποίο πατά ο σεφ με την προοπτική αυτό να είναι "το πρώτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας", όπως λέει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την επιθυμία αν είναι θερμή η ανταπόκριση, να ακολουθήσουν φυσικά καταστήματα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
21/10/2025

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.