Στην "Kantina by Stavros Varthalitis" θα δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι αλλιώς

Μια εικονική καντίνα είναι η νέα πρόταση του MasterChef Σταύρου Βαρθαλίτη που παρουσιάζει το ελληνικό street food, το τίμιο, το σωστό, με την προσωπική του ματιά.

Kantina By Stavros Varthalitis

Χωρούν σταθερές αξίες όπως τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι της Ελληνίδας μάνας, μεζεκλίκια όπως το σπεντζοφάι ή και μια φέτα σαγανάκι σε μια καντίνα και μάλιστα στην street εκδοχή τους; Οι σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι της παράδοσης μπορεί να πιστεύουν πως όχι αλλά ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης βάλθηκε να τους διαψεύσει μεταφέροντας τη δική του εκδοχή των πιάτων της τσούκας της μαμάς, μεζέδες και οικείες γεύσεις σε μια εικονική καντίνα. Όπως ο σεφ εξηγεί στο "α", το "Kantina by Stavros Varthalitis" είναι η μαγειρική  έκφραση των δικών του γευστικών αναμνήσεων και περιλαμβάνει value for money προτάσεις για όλους, οικείων σε όλους μας πιάτων, αποτυπωμένων στην street εκδοχή τους. Στο μενού μεταξύ άλλων εντοπίζουμε pulled μοσχαράκι κοκκινιστό πάνω σε πίτα, κεφτεδάκια "Βαρθαλίτικη" μερίδα, κοκκινιστά με τριμμένη φέτα, hot dog σπεντζοφάι και κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι και μυρωδικά αλλά και γλυκά που μπορεί να μην είναι ελληνικά αλλά όλοι τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε.

Προσεγμένη παρουσίαση, έμφαση στη γεύση της μνήμης και καλή πρώτη ύλη κυρίως Ελλήνων παραγωγών, είναι το τρίπτυχο στο οποίο πατά ο σεφ με την προοπτική αυτό να είναι "το πρώτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας", όπως λέει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την επιθυμία αν είναι θερμή η ανταπόκριση, να ακολουθήσουν φυσικά καταστήματα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.