Στο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" για μεσογειακό σούσι

Το θαλασσινό εστιατόριο του Βύρωνα προσθέτει μία έξτρα πινελιά στο γευστικό καμβά του.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι

Η θαυμάσια οπτική της πρωτεύουσας και μία ανεμπόδιστη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού είναι, άκοπα και μοιραία, το πρώτο πράγμα που κερδίζει τη ματιά του επισκέπτη, αμέσως μόλις εισέλθει στον κομψό και προσεγμένο χώρο. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή κάθε βραδιά στο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες". Παράλληλα, είναι και μία θαυμάσια επιλογή για εκείνους που αποζητούν την επέκταση του θέρους με μία εσάνς νησιού, παρά το γεγονός πως τελικά έχουν όλη την πόλη "στο πιάτο". 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι 2

Το εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου υπηρετεί από το 2010 την αληθινή θαλασσινή κουζίνα, με ένα σωστό πάντρεμα της παραδοσιακής με τη μοντέρνα ψαροφαγία καθώς και ωραία παιχνιδίσματα με γνωστά αλλά και πιο ιδιαίτερα υλικά. Εκείνο πάντως που παραμένει σταθερό είναι η καλή πρώτη ύλη που καθημερινά, από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους της χώρας. Όλα τα παραπάνω μετατρέπονται σε ενδιαφέροντα πιάτα από τη σεφ Φιλίτσα Καραμανλή και την ομάδα της.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι 1

Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτά, το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" έχει εγκαινιάσει και ένα φρέσκο section στη γευστική του φαρέτρα. Μαζί με την κάρτα του εστιατορίου, "τρέχει" κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ένα ειδικό μενού "Μεσογειακού Σούσι", υπό την επιμέλεια του Ιάσωνα Δρίτσα.

Προς το παρόν υπάρχουν τρεις διαθέσιμες, ελαφρώς μαγειρεμένες επιλογές -χταπόδι με φάβα, γαρίδα με άρωμα Μεσογείου και καλαμάρι με μαρμελάδα ντομάτας- αλλά το μενού θα εξελίσσεται, με περισσότερο "ωμό" στην πορεία. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.