
Δεν είναι κοινό μυστικό πως η Μεσσηνία παρουσιάζει εσχάτως σημαντικά δείγματα γαστρονομικής προόδου, με αρκετά μέρη να υπηρετούν την τοπική και κατ' επέκταση ελληνική κουζίνα, δίνοντας σε κάθε περίπτωση το δικό τους twist. Ένα από αυτά που το επιτυγχάνουν, αφήνοντας το δικό τους γευστικό αποτύπωμα, είναι οι "Αμμοθίνες" και το εστιατόριό τους, "4 Θάλασσες", που φροντίζει να μπλεντάρει ιδανικά τη γαστρονομική παράδοση της χώρας με farm-to-table πρακτικές, καθώς επίσης και τη φρεσκάδα της θάλασσας με τα καλούδια της στεριάς.

Στη δυτική ακτή της Μεσσηνίας και με το Ιόνιο να απλώνεται μπροστά της, ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος εφαρμόζει μοντέρνες ιδέες πάνω στην ελληνική κουζίνα, αντλώντας ποιοτικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά ασφαλώς όχι μόνο από αυτό), μετατρέποντάς τις σε πιάτα με άποψη και νοστιμιά.


Παλιές και νέες προτάσεις του σεφ -στη δεύτερη σεζόν του εδώ- όπως το ριζότο-γεμιστά ή η σουπιά με σπανάκι και κους κους δεν είναι παρά τα πιο λαχταριστά πειστήρια της υψηλών επιδόσεων γαστριμαργικής δουλειάς που γίνεται πάνω από τους αιωνόβιους αμμολόφους στην παραλία του Πετροχωρίου, στους οποίους φιλοξενούνται επίσης ένα αλέγκρο beach bar και 8 καταλύματα glamping. Στο ύψος της μαγειρικής περίστασης στέκεται και η ενημερωμένη λίστα κρασιών, με ετικέτες που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα.



Αξίζει να σημειωθεί πως οι "Αμμοθίνες" θα υποδέχονται τους επισκέπτες μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Info
Πετροχώρι Μεσσηνίας
Τηλ. 27230 41798
ammothines.gr
FB: Ammothines Restaurant
IG: @ammothines_four_seas