Το Αττικό κρασί ταξιδεύει εκτός συνόρων

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε το πρόγραμμα προώθησης των οίνων της Αττικής σε επιλεγμένες χώρες ανά τον κόσμο.

Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε δυναμικά την προώθηση των πλέον σημαντικών ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) οίνων (ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Ρετσίνα Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα) στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα μέσω του μέτρου "Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών". Στο εν λόγω πρόγραμμα αιτών φορέας είναι η Περιφέρεια Αττικής και συμμετέχουν ως ωφελούμενοι 20 οινοποιεία εκ των οποίων τα 17 είναι μέλη της Ε.Ν.Ο.Α.Α. (Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής).

Το πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο 2023 και στο διάστημα αυτό θα υλοποιηθεί μια σειρά από πολύ στοχευμένες δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη των ποιοτικών οίνων του Αττικού αμπελώνα. Μεταξύ άλλων, υλοποιούνται masterclasses με τη συμμετοχή διακεκριμένων Μasters of Wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού για τους ΠΓΕ οίνους που προωθούνται κ.α.

Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών

"Ο Αττικός αμπελώνας και οι μοναδικές του ποικιλίες είναι γνωστά για τα ποιοτικά, εξαίρετα κρασιά που παράγουν. Αυτά τα κρασιά, μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι ο αττικός αμπελώνας, με την σπουδαία παράδοση των 2.500 ετών, μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχαριστώ τους οινοποιούς μας που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και στις πλέον δύσκολες προκλήσεις", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία masterclass στον Καναδά στο οποίο παρουσιαστής ήταν ο Philippe Lapeyrie ο οποίος είναι ο πιο διάσημος wine writer στον Καναδά, επικεφαλής sommelier στον σημαντικότερο διαγωνισμό κρασιού της Βόρειας Αμερικής  (Sélections Mondiales des Vins Canada) και παρουσιαστής σε δική του εκπομπή στην τηλεόραση καθώς και δείπνα και σεμινάρια στο Μόντρεαλ. Ομοίως, δείπνα και masterclass πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο με τη συμμετοχή εξαίρετων εκπροσώπων της οινικής κοινότητας της Μεγ. Βρετανίας. Τέλος έλαβαν χώρα δείπνο στην Ιαπωνία και σεμινάριο για τους οίνους της Αττικής στην Κορέα από την κα Moonsong Bang Dip WSET.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.