''Mexha'': Μεξικάνικο, κι όμως ελαφρύ!

Πιάτα που προσαρμόζονται σε όλες τις προτημίσεις μέσα σε έναν ποπ αισθητικά χώρο.

Mexha

Για το gastrobar "Mexha" στο Μαρούσι, το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα είναι να ξεφύγεις από τις ταμπέλες. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ο σεφ Χάρης Βέντης δημιουργεί νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot μεξικάνικη κουζίνα. Ακόμη και ο ποπ χώρος με τις ινσταγκραμικές διακοσμητικές πινελιές δεν θυμίζει χασιέντα, αλλά παραπέμπει σε ένα fun περιβάλλον που φιλοξενεί πολύ συχνά και ανατρεπτικά live.

Mexha

Με τα tacos να πρωταγωνιστούν, θα απολαύσετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το χειροποίητο chorizo με πάστα achiote και τεκίλα. Εξαιρετικό και καθόλου λαδοπιωμένο το chimichanga, ένα παναρισμένο burrito με μοσχάρι, cheddar, sour cream και λαχανικά – και κάπως έτσι ένα θεωρητικά πληθωρικό πιάτο παραμένει ευγενικό με το στομάχι.

Mexha

Στις συναφείς απολαύσεις, η λίστα των κοκτέιλ του Νίκου Δεληβοριά παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις με επίκεντρο την τεκίλα, που θα συνοδεύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις της λατινοαμερικάνικης χώρας ή το αντίστροφο. Από τις signature προτάσεις ξεχωρίζει η Sinaloa που "χτίζεται" με τεκίλα, μεσκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο αρωματισμένη με λάιμ και χαλαπένιος, όπως και το υποδειγματικό Mexican Mai Tai που χάρη στο καπνιστό, γλυκόξινο προφίλ του είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ποτό στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Σε περίπτωση που δεν είσαι παραλία ή διακοπές, η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου είναι εδώ και σε περιμένει, σε νέα και κλασικά της στέκια.

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.