''Mexha'': Μεξικάνικο, κι όμως ελαφρύ!

Πιάτα που προσαρμόζονται σε όλες τις προτημίσεις μέσα σε έναν ποπ αισθητικά χώρο.

Mexha

Για το gastrobar "Mexha" στο Μαρούσι, το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα είναι να ξεφύγεις από τις ταμπέλες. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ο σεφ Χάρης Βέντης δημιουργεί νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot μεξικάνικη κουζίνα. Ακόμη και ο ποπ χώρος με τις ινσταγκραμικές διακοσμητικές πινελιές δεν θυμίζει χασιέντα, αλλά παραπέμπει σε ένα fun περιβάλλον που φιλοξενεί πολύ συχνά και ανατρεπτικά live.

Mexha

Με τα tacos να πρωταγωνιστούν, θα απολαύσετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το χειροποίητο chorizo με πάστα achiote και τεκίλα. Εξαιρετικό και καθόλου λαδοπιωμένο το chimichanga, ένα παναρισμένο burrito με μοσχάρι, cheddar, sour cream και λαχανικά – και κάπως έτσι ένα θεωρητικά πληθωρικό πιάτο παραμένει ευγενικό με το στομάχι.

Mexha

Στις συναφείς απολαύσεις, η λίστα των κοκτέιλ του Νίκου Δεληβοριά παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις με επίκεντρο την τεκίλα, που θα συνοδεύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις της λατινοαμερικάνικης χώρας ή το αντίστροφο. Από τις signature προτάσεις ξεχωρίζει η Sinaloa που "χτίζεται" με τεκίλα, μεσκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο αρωματισμένη με λάιμ και χαλαπένιος, όπως και το υποδειγματικό Mexican Mai Tai που χάρη στο καπνιστό, γλυκόξινο προφίλ του είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.