''Μπαλκόνι στις Κυκλάδες'': Σηκώστε πανιά προς γευστικά πελάγη

Η Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Η πρωτεύουσα το καλοκαίρι έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία· πόσο μάλλον όταν η θερινή ραστώνη στην πόλη καδράρεται από το συγκλονιστικό αττικό τοπίο, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και συνοδεύεται από γεύσεις γαρνιρισμένες με την ιωδιούχα φρεσκάδα του κύματος. Ψηλά στον Καρέα, στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν της οικογένειας Κωβαίου, από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων της πόλης, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Οι γεύσεις εμπνέονται κυρίως από την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα αλλά ανεπιτήδευτα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια είναι από τα διαχρονικά ατού του εστιατορίου, σημειώστε όμως ότι δίνουν ρέστα και στα μεγάλα ψάρια, που θα απολαύσετε σε ντελικάτα ορεκτικά αλλά και μαστόρικα ψημένα στη σχάρα. Στο μενού, σεβίτσε και καρπάτσιο ψαριών ημέρας, στρείδια και γαρίδες στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αγιολί μαύρου σκόρδου συναντούν καλοφτιαγμένες μαγειρευτές προτάσεις, όπως κριθαρότο με καβουρόψιχα, αλλά και επιλογές κρεατικών, όπως ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα από ρακή και αποξηραμένο σύκο και μοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα με κρέμα μανιταριών. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.