''Μπαλκόνι στις Κυκλάδες'': Σηκώστε πανιά προς γευστικά πελάγη

Η Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Η πρωτεύουσα το καλοκαίρι έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία· πόσο μάλλον όταν η θερινή ραστώνη στην πόλη καδράρεται από το συγκλονιστικό αττικό τοπίο, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και συνοδεύεται από γεύσεις γαρνιρισμένες με την ιωδιούχα φρεσκάδα του κύματος. Ψηλά στον Καρέα, στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν της οικογένειας Κωβαίου, από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων της πόλης, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Οι γεύσεις εμπνέονται κυρίως από την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα αλλά ανεπιτήδευτα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια είναι από τα διαχρονικά ατού του εστιατορίου, σημειώστε όμως ότι δίνουν ρέστα και στα μεγάλα ψάρια, που θα απολαύσετε σε ντελικάτα ορεκτικά αλλά και μαστόρικα ψημένα στη σχάρα. Στο μενού, σεβίτσε και καρπάτσιο ψαριών ημέρας, στρείδια και γαρίδες στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αγιολί μαύρου σκόρδου συναντούν καλοφτιαγμένες μαγειρευτές προτάσεις, όπως κριθαρότο με καβουρόψιχα, αλλά και επιλογές κρεατικών, όπως ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα από ρακή και αποξηραμένο σύκο και μοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα με κρέμα μανιταριών. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.