''Μπαλκόνι στις Κυκλάδες'': Σηκώστε πανιά προς γευστικά πελάγη

Η Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Η πρωτεύουσα το καλοκαίρι έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία· πόσο μάλλον όταν η θερινή ραστώνη στην πόλη καδράρεται από το συγκλονιστικό αττικό τοπίο, από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, και συνοδεύεται από γεύσεις γαρνιρισμένες με την ιωδιούχα φρεσκάδα του κύματος. Ψηλά στον Καρέα, στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν της οικογένειας Κωβαίου, από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων της πόλης, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μεταφράζει τα καλούδια που έρχονται από επιλεγμένους κυκλαδίτικους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων σε πιάτα διανθισμένα με αέρα σύγχρονης θαλασσοφαγίας.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Οι γεύσεις εμπνέονται κυρίως από την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα αλλά ανεπιτήδευτα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια είναι από τα διαχρονικά ατού του εστιατορίου, σημειώστε όμως ότι δίνουν ρέστα και στα μεγάλα ψάρια, που θα απολαύσετε σε ντελικάτα ορεκτικά αλλά και μαστόρικα ψημένα στη σχάρα. Στο μενού, σεβίτσε και καρπάτσιο ψαριών ημέρας, στρείδια και γαρίδες στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αγιολί μαύρου σκόρδου συναντούν καλοφτιαγμένες μαγειρευτές προτάσεις, όπως κριθαρότο με καβουρόψιχα, αλλά και επιλογές κρεατικών, όπως ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα από ρακή και αποξηραμένο σύκο και μοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα με κρέμα μανιταριών. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κλασικό ρεστοράν των ΒΠ που ποντάρει στο ελληνικό γαστρονομικό τερουάρ

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/01/2026

Στα Κιούρκα υπάρχει ένα εστιατόριο με ιστορία που κοιτάει μπροστά

Μια ιδέα για εκδρομή-αστραπή, σε ένα μοντέρνο χάνι με προσεγμένη κουζίνα.

Στο 'Καπηλειό του Ζάχου' για ψαράκι όπως παλιά

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, το "Καπηλειό του Ζάχου" μας ταξίδεψε στις γεύσεις και την ατμόσφαιρα της παλιάς ψαροταβέρνας, που δύσκολα συναντάς πλέον.

Γιατί ο "Cinapos" του Πάνου Ιωαννίδη είναι τόσο δημοφιλές εστιατόριο

Το μαγαζί που έκανε ξανά μόδα το ελληνικό τραπέζι και όλοι οι λόγοι που λατρεύεται από το κοινό.

Microbakery το πρωί, μπιστρό το βράδυ: Τι παίζει στο Κουκάκι και το More Φίλings

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

Στις πλαγιές της Μακεδονίας υπάρχει ένα από τα πιο γοητευτικά εστιατόρια της Ελλάδας

Όλα όσα καθιστούν μοναδικό τον 'Θωμά', στο Σκλήθρο, ένα ρεστοράν-προορισμό.