''Manouka'': Πρωτότυπες γαστρονομικές αναγνώσεις συναντούν το ελληνικό terroir

Ένας κατάλογος βασισμένος σε ελληνικά προϊόντα σερβίρεται με θέα την Ακρόπολη.

Manouka

Από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα ανοίγματα στο ιστορικό τρίγωνο, το "manouka" μετράει ήδη άλματα εξέλιξης, και η καλοκαιρινή σεζόν το βρίσκει σε μεγάλες δημιουργικές ορέξεις υπό την καθοδήγηση του νέου του σεφ, Στάθη Χρηστίδη. Σοφιστικέ wine restaurant με συγκλονιστική θέα και με έφεση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, που γεμίζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα ράφια της οινοθήκης του, σε επιμέλεια του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, συνοδεύεται με αναπάντεχες gastro-bistrot προτάσεις. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν υπολείπεται σε τίποτα του οινικού, καθώς το "manouka" κάνει και τα δύο πρωταγωνιστές με φόντο τον ελληνικό αμπελώνα.

Manouka

Για του λόγου το αληθές, οι φινετσάτοι λαχανοντολμάδες ως dumplings και τα ανατρεπτικά παπουτσάκια σε ταρτάρ είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που ξυπνούν μνήμες. Ο μικρός αλλά πολύ ενδιαφέρων κατάλογος με ΠΟΠ προϊόντα από όλη την Ελλάδα φέρνει στο τραπέζι fine dining ενσαρκώσεις κλασικών πιάτων, με βασικό μέλημα τη νοστιμιά. Κάπως έτσι η σύγχρονη γαστρονομική πρόταση, η ευρηματική wine list, καθώς και η προσεγμένη κάρτα των cocktail με βάση το ελληνικό στοιχείο, την οποία επιμελείται ο mixologist Γιάννης Πισσάς, έχει βρει το ιδανικό location στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα.        

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.