''Ψάρι ψάρι'': Γεύσεις νησιού στην Αγία Παρασκευή

Θαλασσινοί ψαρομεζέδες από προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη.

Ψάρι Ψάρι

Εκπροσωπώντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την αίσθηση ανυπομονησίας για τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με την προσιτή ψαροφαγία, η θαλασσινή ταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη φέρνει το νησί… στην Αγία Παρασκευή. Πάντα με έμφαση στις οικείες νησιώτικες γεύσεις, στην όμορφη βεράντα με τις αιγαιοπελαγίτικες πινελιές του εστιατορίου "Ψάρι Ψάρι" σερβίρονται θαλασσινοί ψαρομεζέδες από προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη. Απαραίτητη στάση στον κατάλογο, τα μερακλίδικα αλίπαστα, όπου ο σπιρτόζος χειροποίητος μαρινάτος γαύρος αναδεικνύεται ως πραγματικά σπουδαίος τσιπουρομεζές.

Ψάρι Ψάρι

Mε τη μαγειρική προσέγγιση να είναι μινιμαλιστική, σαν το κυκλαδίτικο τοπίο, αξίζει να τσεκάρετε την ψαριέρα του μαγαζιού για να επιλέξετε κάτι σπαρταριστό που θα φτάσει στο πιάτο σας άρτια ψημένο και καρυκευμένo. Το μενού ξεδιπλώνει προτάσεις όπως το ασυναγώνιστο λαβράκι σχάρας, αλλά και πιο μαστόρικα μαγειρευτά όπως η αυθεντική αστακομακαρονάδα. Ποικιλία σε μικρά και μεγάλα φρέσκα ψάρια, όστρακα, καλαμάρια, χταπόδια και πολλά ακόμη σας περιμένουν για να σαλπάρετε για όποιο νησί επιθυμεί ο ουρανίσκος σας. Όλα αυτά συνοδεύονται με ωραία αποστάγματα, αλλά και μια αναπάντεχα δυνατή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.      

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.