''Ρωμανάκια'': Αρμενίζοντας γευστικά στη Μεγαλόνησο

Ένα στέκι για τους λάτρεις του καλού κρέατος που χρησιμοποιεί στην βάση των πιάτων του αγνές πρώτες ύλες.

Τα Ρωμανάκια

Τοπόσημο της Αγίας Παρασκευής εδώ και χρόνια, τα "Ρωμανάκια" στην πράσινη πλατεία Κοραή φέρνουν την κρητική νοστιμιά και φιλοξενία στο πιάτο μας, τροφοδοτώντας τη με αυθεντικότητα, επιλεγμένες πρώτες ύλες και ευρηματικότητα. Κρητικά εδέσματα για κρεατοφάγους αναβιώνουν με μαστοριά, σ’ ένα χαλαρωτικό σκηνικό ντυμένο με απλότητα και σε οπτική επαφή με το αντικριστό που ψήνεται. Σίγουρες και must επιλογές, το ριφάκι αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το επιδέξιο παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι.

Τα Ρωμανάκια

Παρουσιάζοντας ένα πληθωρικό πανόραμα της κρητικής κουζίνας και επιμένοντας στον αυθεντικό χαρακτήρα του γαστρονομικού της πλούτου, τα "Ρωμανάκια" αποδίδουν τη Μεγαλόνησο με γευστική γενναιοδωρία. Πιο συγκεκριμένα, τα σπιρτόζικα τυροζουλάκια που φτιάχνονται με διάφορα τοπικά τυριά και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τα σπιτικά χρυσαφένια καλτσούνια με χόρτα ή μυζήθρα και η θεϊκή σφακιανόπιτα με μυζήθρα και δικό τους θυμαρίσιο μέλι πλέκουν τον μίτο μιας γνήσιας εμπειρίας. Κάντε κράτηση από νωρίς για τα περιζήτητα τραπέζια που βγάζει στην πλατεία και όσο ξεδιπλώνονται μπροστά σας οι κρητικές νοστιμιές, σκουτουλοβαρίξτε τα ποτήρια σας με ρακή ή το εξαιρετικό ποικιλιακό κρασί τους.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.