''Καλίνκα-Μαλίνκα'': Χειροποίητα πιροσκί στα καλοκαιρινά τους

Εθιστικοί παροδοσιακοί, αλλά και νέοι συνδυασμοί ετοιμάζονται για το αγαπημένο σνάκ.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Με όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως "φρούτα του δάσους", το "Καλίνκα - Μαλίνκα" κέρδισε τις καρδιές των foodies με το ιδιοσυγκρασιακό γευστικό του mix ‘n’ match μέσα από διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού πιροσκί. Εκτός από τα best sellers τηγανητά με κιμά, όπως και εκείνα με πατάτα και φρέσκα μανιτάρια, έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο ελαφριά εκδοχή, αυτή των φουρνιστών πιροσκί, που παραμένουν φουσκωτά και χρυσαφένια. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα –πάντοτε χειροποίητα– πιροσκί φούρνου με την παραδοσιακή γέμιση μανιτάρια-τυρί. Αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα τα πιο δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα πιροσκί διαίτης, όπως τα αποκαλούν, με αλεύρι ολικής και αέρινο φούρνισμα, που αποτελούν το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Αυτά με το ανθότυρο είναι εθιστικά, όπως και τα γλυκά πιροσκί με ολόφρεσκα μούρα, την πρώτη ύλη-φετιχ του μαγαζιού. Ωραία και δροσιστικά ταιριάσματα αποτελούν οι χειροποίητες ρώσικες σαλάτες που ετοιμάζουν αλλά και οι θεϊκές γρανίτες με φυσικούς χυμούς από μύρτιλλα, κράνα και φραγκοστάφυλα, που συνομιλούν με το όνομα και τη φιλοσοφία του "Καλίνκα - Μαλίνκα" όσο μας ενυδατώνουν μια ζεστή μέρα στο κέντρο της πόλης. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας επιλογές σε μπουκιές, ιδανικές για κεράσματα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σταδίου 27, Αθήνα 210 3316070 / Σόλωνος & Μαυρομιχάλη, κέντρο, 2103388358, 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.