''Καλίνκα-Μαλίνκα'': Χειροποίητα πιροσκί στα καλοκαιρινά τους

Εθιστικοί παροδοσιακοί, αλλά και νέοι συνδυασμοί ετοιμάζονται για το αγαπημένο σνάκ.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Με όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως "φρούτα του δάσους", το "Καλίνκα - Μαλίνκα" κέρδισε τις καρδιές των foodies με το ιδιοσυγκρασιακό γευστικό του mix ‘n’ match μέσα από διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού πιροσκί. Εκτός από τα best sellers τηγανητά με κιμά, όπως και εκείνα με πατάτα και φρέσκα μανιτάρια, έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο ελαφριά εκδοχή, αυτή των φουρνιστών πιροσκί, που παραμένουν φουσκωτά και χρυσαφένια. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα –πάντοτε χειροποίητα– πιροσκί φούρνου με την παραδοσιακή γέμιση μανιτάρια-τυρί. Αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα τα πιο δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα πιροσκί διαίτης, όπως τα αποκαλούν, με αλεύρι ολικής και αέρινο φούρνισμα, που αποτελούν το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.

Καλίνκα-Μαλίνκα

Αυτά με το ανθότυρο είναι εθιστικά, όπως και τα γλυκά πιροσκί με ολόφρεσκα μούρα, την πρώτη ύλη-φετιχ του μαγαζιού. Ωραία και δροσιστικά ταιριάσματα αποτελούν οι χειροποίητες ρώσικες σαλάτες που ετοιμάζουν αλλά και οι θεϊκές γρανίτες με φυσικούς χυμούς από μύρτιλλα, κράνα και φραγκοστάφυλα, που συνομιλούν με το όνομα και τη φιλοσοφία του "Καλίνκα - Μαλίνκα" όσο μας ενυδατώνουν μια ζεστή μέρα στο κέντρο της πόλης. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας επιλογές σε μπουκιές, ιδανικές για κεράσματα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σταδίου 27, Αθήνα 210 3316070 / Σόλωνος & Μαυρομιχάλη, κέντρο, 2103388358, 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.