Το ελαιόλαδο που έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έφερε με τη γεμάτη, αρωματική γεύση του τη νοστιμιά της Ελλάδας στο diner de gala των βραβείων που τίμησαν τους καλύτερους της ελληνικής γεύσης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άλτις Άρης Ράμμος

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, φέρνοντας στο diner de gala του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της ελληνικής γεύσης, τα φίνα αρώματα που κλείνει μέσα στο ισορροπημένο χρυσαφένιο του χρώμα. Μοσχοβολόντας πράσινη ελιά, ήταν το πρώτο πράγμα που σερβιρίστηκε στα τραπέζια του λαμπερού Makedonia Palace, προσθέτοντας στο ψωμί τη ντελικάτη φρουτάδα του, σαν ιδανικό προοίμιο των όσων είχαν ετοιμάσει οι σεφ της βραδιάς, Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside").

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άλτις
Άρης Ράμμος

Συντονισμένοι με το μήνυμα της βιώσιμης θαλασσινής γαστρονομίας, οι πολυβραβευμένοι σεφ δημιούργησαν και μαγείρεψαν το μενού της τελετής απονομής με οικολογική ευαισθησία και έμφαση στην εξαιρετική γεύση, φέρνοντας στο προσκήνιο ψαράκια μικρά και ταπεινά κάθε είδους και στην εποχή τους, για να κλείσουν σε υψηλού επιπέδου σπεσιαλιτέ, τη γευστική δυναμική της Ελλάδας. Την ίδια δυναμική που συμπυκνώνει στη λαμπερή του στάλα και το ελαιόλαδο Άλτις. Κι όχι τυχαία, αφού ο μαγικός καρπός της ελιάς, που μεταμορφώνεται στο εμβληματικό ελαιόλαδο Άλτις, έρχεται από περισσότερους από τρεις χιλιάδες παραγωγούς από όλες τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας. Έτσι, προϊόν – ναυαρχίδα της Upfield, παγκόσμιου ηγέτη στην παραγωγή και διάθεση τροφίμων φυτικής προέλευσης, με ειδίκευση σε φυτικά spreads, αλλά και σε 100% vegan προϊόντα εναλλακτικά του τυριού, το Άλτις αποτέλεσε highlight της μεγάλης γιορτής της ελληνικής γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.