Η Καλαμάτα παίρνει φρέσκια "Anasha"

Το ολοκαίνουργιο all day ρεστοράν της Καλαμάτας βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της πόλης, και σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Στέλιου Μπαρμπέα.

anasha88

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό το εντυπωσιακό all day beach resto "Anasha" στην παραλία της Καλαμάτας. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που κυριαρχεί στην επίπλωση, οι διάσπαρτες καμάρες, τα άφθονα φυτά συναντούν το μωσαϊκό και τα μπλε κεραμικά πλακάκια δημιουργώντας ένα γλυκό μεσογειακό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας, αρχής γενομένης από το πρωί και στη σκιά που χαρίζουν οι πλεχτές ομπρέλες. Για το γευστικό κομμάτι της εμπειρίας φροντίζει ο ταλαντούχος σεφ Στέλιος Μπαρμπέας, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις κουζίνες της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και τα υλικά της, ο σεφ προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις όπως ο κολοκυθοανθός σε τεμπούρα μαζί με τζατζίκι ενισχυμένο με αντράκλα, τα κεφτεδάκια μουσακά, το καρπάτσιο μοσχίδας με παλαιωμένη γραβιέρα και μαύρη τρούφα, αλλά και το μεσσηνιακό χυλοπιτάκι με φρέσκες γαρίδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του εστραγκόν. Η λίστα κρασιών εστιάζει όπως είναι φυσικό στον πελοποννησιακό αμπελώνα, προτείνοντας όλες τις χαρακτηριστικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, 6945696313

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.