Το Green Park είναι μια πράσινη όαση αστικού κοσμοπολιτισμού

Ένα δροσερό στολίδι που το κέντρο της Αθήνας περίμενε για χρόνια, το έμβλημα του Πεδίου του Άρεως αποτινάσει επιτέλους τις στρώσεις εξαθλίωσης που το σκέπαζαν, για να μας δείξει με τη λάμψη του την εικόνα μιας πόλης που θα θέλαμε να έχουμε.

Green Park Alexis Stefanides

Μια βδομάδα και κάτι έχει που άνοιξε τις πόρτες του το νέο "Green Park" (ή "Γκριν Παρκ", κατά το αθηναϊκότερον), κι όταν τις περνάς είναι σα να σου αποκαλύπτεται ένας κόσμος που ήταν εκεί από πάντα, σου τον έκρυβαν όμως οι στρώσεις εξαθλίωσης που είχαν σκεπάσει την είσοδό του για χρόνια. Μια αίσθηση οικείου κι ολοκαίνουριου είναι αυτή που αναδίδει η ατμοσφαιρική αναγέννηση που επεφύλασσε ο όμιλος Βλάσση Σταθοκωστόπουλου για το θρυλικό σημείο της πόλης, και τώρα που απέκτησε επιτέλους δεύτερη ζωή, φέρνει στην ταλαιπωρημένη γειτονιά τη λάμψη μιας Αθήνας που θα θέλαμε να έχουμε.

Green Park
Alexis Stefanides

Αυτή η ανάσα αναζωογόνησης που φέρνει το "Γκριν Παρκ" στη για χρόνια σκοτεινή γωνιά της πόλης, δεν είναι λίγο πράγμα. Αν εξαιρέσουμε μερικά χρόνια από το 2015 και μετά που λειτούργησε ως ένας συνεργατικός χώρος τέχνης και σκέψης με τη μορφή της ενεργοποίησης του ερειπωμένου κτιρίου, από το 2008 που έσβησε για τελευταία φορά τα φώτα του αυτό το ιστορικό αναψυκτήριο, έμποροι, βαποράκια και τοξικοεξαρτημένοι είχαν καταλάβει κατά διαστήματα τους χώρους του κτηρίου, ενώ δεκάδες tags και σχισμένες αφίσες λειτουργούσαν αποτρεπτικά προς όποιον προσέγγιζε το πεζοδρόμιο της οδού Μαυρομματαίων. Τώρα όμως, αυτό που αντικρίζει ο περαστικός είναι η χάρμα ιδέσθαι αναδομημένη όψη, που με τον ατμοσφαιρικό αρ νουβό μινιμαλισμό της μοιάζει σα να βγήκε απ’ τη βιτρίνα κάποιου μουσείου, για να προσδώσει στο πεζοδρόμιο μια ποιότητα κινηματογραφική: σαν καρέ παλιάς ταινίας, με την κόπια της αποκατεστημένη σε πλήρες HD μεγαλείο του σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Αυτήν την εικόνα του παλιού καινούριου εισπράττει ο επισκέπτης κι όταν περπατά στο ξύλινο ντεκ που οδηγεί στον απλόχωρο, καταπράσινο κήπο, με το καφέ από τη μια πλευρά και το ρεστοράν από την άλλη. Τα ψηλά πεύκα τον καλοδέχονται προσφέροντας την πολυπόθητη δροσιά του άλσους, ενώ σε αγαστή συνεργασία με τη θερμή φινέτσα των ξύλινων επιφανειών και την cool αύρα που εκπέμπει το καμπυλόγραμμο σιντριβάνι, ο ήπιος ατμοσφαιρικός φωτισμός πλέκει τη σαγήνη ενός σύγχρονου αστικού κήπου ευρωπαϊκών προτύπων, όπου το σενάριο του νέου "Γκριν Παρκ" θα ξετυλιχτεί σαν γέφυρα με το παρελθόν.

Green Park
Alexis Stefanides

Πρωταγωνιστές της νέας εποχής θα είναι και πάλι οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες όπως ο ταλαντούχος Στέφανος Κάκκος με τη ζεστή φωνή και τη λαμπερή παρουσία, που εμφανίζεται κάθε Πέμπτη - εδώ, άλλωστε, έγραψαν ιστορία τα βαριετέ με κονφερασιέ τον Όμηρο Αθηναίο και τη σκηνή του "Γκριν Παρκ" να αποτελεί εφαλτήριο για καλλιτέχνες σαν τον Κώστα Χατζή και τον Χάρυ Κλιν. Στη δεύτερη φάση του "Γκριν Παρκ", οι προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις που σερβίρει ήδη στα όμορφα τραπεζάκια της κεντρικής σάλας, θα εμπλουτιστούν από ένα sushi bar στην ταράτσα του κεντρικού κτηρίου, το οποίου τη ζηλευτή θέα στο Πεδίον του Άρεως, μπορούμε για την ώρα μονάχα να φανταστούμε. Περιττό όμως να πούμε και πόσο ανυπομονούμε να την απολαύσουμε…

Γκριν Παρκ
καθημερινά 9πμ - 2πμ
Μαυροματαίων 22
2108832391

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.