Καλοκαίρι αλά ιταλικά στο Da Bruno

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη παραμένει σημείο αναφοράς στο Παλαιό Φάληρο εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Η ανανεωμένη τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο, εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, μιλά με συνέπεια την ιταλική διάλεκτο, ενώ οι νέες πινελιές που προστέθηκαν πρόσφατα έδωσαν στο χώρο easy-going χαρακτήρα. Στη σάλα του εστιατορίου, που στεγάζεται σε κτίριο του 1935, η ατμόσφαιρα είναι πιο κλασική με διακριτική ρουστίκ αισθητική, ενώ η δροσερή και πιο μοντέρνα αυλή αποτελεί ιδανική στάση για ένα γεύμα τις θερινές ζεστές βραδιές. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού το σχεδιάζει ο σεφ Βασίλης Ρούσσος (chef de cuisine της "Σελήνης" στη Σαντορίνη) και το αποδίδει ο Στέλιος Λίχος σε φινετσάτες ρετσέτες, κλασικές, αλλά και με πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Θα συναντήσετε επιλογές όπως η φαμόζα pinsa romana, με υψηλά ενυδατωμένη ζύμη που ωριμάζει 72 ώρες, λιγούρικα bucatini all’ Amatriciana με χοντρό μακαρόνι, πανσέτα, πεπεροντσίνο και σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα στο ζωμό τους και σε κρασί Chianti, αλλά και vegan πολπέτες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. 

Da Bruno
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αναζητήστε και τα πιάτα του εποχικού μενού με σπεσιαλιτέ αυστηρά φτιαγμένες με υλικά εποχής και συνδυάστε τα πιάτα σας με κρασιά της λίστας που επιμελείται ο sommelier Γιάννης Πανταζής, αρκετά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο για τα επιδόρπια: το τιραμισού είναι επικό. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.