''Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar'': Out of the box ψαροφαγία για μυημένους

Σε έναν υπέροχο, φωτεινό χώρο, τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με το μεράκι των σεφ και εγγυώνται αξέχαστες θαλασσινές γεύσεις.

Ακροβόλι © LEONIDAS TOUMBANOS

Καλύτερο από ποτέ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το θαλασσινό εστιατόριο της Βούλας, με τον πάντα εφευρετικό Παναγιώτη Λιατόπουλο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία της κουζίνας, ανανεώνοντας με φρέσκες ιδέες μια ήδη δυναμική γαστρονομική πρόταση που βασίζεται στην πρωτοτυπία, τη νοστιμιά και, βέβαια, στην εκλεκτή ποιότητα των ψαριών και θαλασσινών. Το βήμα για να ξεδιπλώσει τις νέες δημιουργικές προτάσεις του δίνεται στον όμορφο πεζόδρομο της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα. Ένα γεύμα στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" δεν είναι μια πρόσκαιρη απόλαυση. 

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Είναι ένα ευχάριστο, όμορφο, μεγάλο ταξίδι που αξίζει τη μετακίνηση από κάθε γωνιά της πόλης. Η αρχή γίνεται με άπαιχτα ωμά, maki και στρείδια όπως αυτά με παλαιωμένο ροζ μπαλσάμικο και πιπέρι στρειδιών ή με άρωμα καπνού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και γλυκιά πάπρικα. Ολοκαίνουργιες ζεστές  προτάσεις, όπως το καλαμάρι τεμπούρα με πράσο και μαγιονέζα yuzu ή η καραβίδα σε κανταΐφι με κόκκινο λάχανο πίκλα, tajin, κουλί μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα,  δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας με τις εντάσεις τους και την ανάδειξη των πρώτων υλών, ενώ το φιλέτο μαγιάτικου στα κάρβουνα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρίνι επαναπροσδιορίζει το κλασικό ψάρι στη σχάρα με σοφιστικέ αρωματική λιτότητα. Αν είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, επιλέξτε ένα μεγάλο ψάρι και αφήστε τον σεφ να σας το ετοιμάσει head to tail σε μια εξαιρετική αλληλουχία ωμών και μαγειρευτών παρασκευών, από nigiri και σεβίτσε μέχρι κριθαρότο και παϊδάκια!

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Φυσικά, στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" τα ψάρια της επιλογής σας που έρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες, τη Μάνη, την  Άνδρο, την  Εύβοια και τη Λήμνο, μαγειρεύονται ή ψήνονται στην εντέλεια, ενώ το γλυκό φινάλε στέκεται στο ύψος της όλης εμπειρίας, με προτάσεις όπως η πάβλοβα με φρούτα εποχής και σορμπέ λεμόνι ή οι σφαίρες λευκής σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος, μους μαύρης σοκολάτας, soft cake, κουλί φρούτων του δάσους και πούδρα φραμπουάζ.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.