''Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar'': Out of the box ψαροφαγία για μυημένους

Σε έναν υπέροχο, φωτεινό χώρο, τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με το μεράκι των σεφ και εγγυώνται αξέχαστες θαλασσινές γεύσεις.

Ακροβόλι © LEONIDAS TOUMBANOS

Καλύτερο από ποτέ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το θαλασσινό εστιατόριο της Βούλας, με τον πάντα εφευρετικό Παναγιώτη Λιατόπουλο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία της κουζίνας, ανανεώνοντας με φρέσκες ιδέες μια ήδη δυναμική γαστρονομική πρόταση που βασίζεται στην πρωτοτυπία, τη νοστιμιά και, βέβαια, στην εκλεκτή ποιότητα των ψαριών και θαλασσινών. Το βήμα για να ξεδιπλώσει τις νέες δημιουργικές προτάσεις του δίνεται στον όμορφο πεζόδρομο της Ποσειδώνος με τη χαλαρωτική νησιώτικη αύρα. Ένα γεύμα στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" δεν είναι μια πρόσκαιρη απόλαυση. 

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Είναι ένα ευχάριστο, όμορφο, μεγάλο ταξίδι που αξίζει τη μετακίνηση από κάθε γωνιά της πόλης. Η αρχή γίνεται με άπαιχτα ωμά, maki και στρείδια όπως αυτά με παλαιωμένο ροζ μπαλσάμικο και πιπέρι στρειδιών ή με άρωμα καπνού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και γλυκιά πάπρικα. Ολοκαίνουργιες ζεστές  προτάσεις, όπως το καλαμάρι τεμπούρα με πράσο και μαγιονέζα yuzu ή η καραβίδα σε κανταΐφι με κόκκινο λάχανο πίκλα, tajin, κουλί μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα,  δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας με τις εντάσεις τους και την ανάδειξη των πρώτων υλών, ενώ το φιλέτο μαγιάτικου στα κάρβουνα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρίνι επαναπροσδιορίζει το κλασικό ψάρι στη σχάρα με σοφιστικέ αρωματική λιτότητα. Αν είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, επιλέξτε ένα μεγάλο ψάρι και αφήστε τον σεφ να σας το ετοιμάσει head to tail σε μια εξαιρετική αλληλουχία ωμών και μαγειρευτών παρασκευών, από nigiri και σεβίτσε μέχρι κριθαρότο και παϊδάκια!

Ακροβόλι
© LEONIDAS TOUMBANOS

Φυσικά, στο "Akrovoli Restaurant & Oyster Bar" τα ψάρια της επιλογής σας που έρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες, τη Μάνη, την  Άνδρο, την  Εύβοια και τη Λήμνο, μαγειρεύονται ή ψήνονται στην εντέλεια, ενώ το γλυκό φινάλε στέκεται στο ύψος της όλης εμπειρίας, με προτάσεις όπως η πάβλοβα με φρούτα εποχής και σορμπέ λεμόνι ή οι σφαίρες λευκής σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος, μους μαύρης σοκολάτας, soft cake, κουλί φρούτων του δάσους και πούδρα φραμπουάζ.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.