Καλωσόρισες "Callao" στην Κέρκυρα

Ένα ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day στέκι άνοιξε τις πόρτες του στο Καλάμι.

callao

Callao σημαίνει βότσαλο, όπως εκείνο που θα βρεις στο όμορφο Καλάμι της Κέρκυρας και δίνει το όνομα του στο ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day resto που άνοιξε μόλις στα βορειοανατολικά του Νησιού των Φαιάκων. O open air χώρος του εστιατορίου, διαμορφωμένος με μεγάλα τραπέζια, άνετα καθιστικά και έμφαση στα φυσικά υλικά ευνοεί τη χαλάρωση και μπαίνει στη δράση από νωρίς με casual γεύσεις σαν τα mini burgers με μπιφτέκι Black Angus, τα σουβλάκια γαρίδας με sweet chili σος και άλλα. Για τη συνέχεια ωστόσο, ο executive chef Florian Ogici, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ακολουθεί μοντέρνα μονοπάτια και προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, ωμά, χειροποίητα ζυμαρικά καθώς και πιάτα εμπνευσμένα από τις κερκυραϊκές παραδόσεις σαν τη σφυρίδα μπουρδέτο και τον κόκκορα παστιτσάδα. Η προσεγμένη λίστα κρασιών δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, και διανθίζεται με signature cocktails αλλά και μπίρες της κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας.

"Callao on the Coast", Καλάμι, Κέρκυρα, 2663091800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.