Καλωσόρισες "Callao" στην Κέρκυρα

Ένα ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day στέκι άνοιξε τις πόρτες του στο Καλάμι.

callao

Callao σημαίνει βότσαλο, όπως εκείνο που θα βρεις στο όμορφο Καλάμι της Κέρκυρας και δίνει το όνομα του στο ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day resto που άνοιξε μόλις στα βορειοανατολικά του Νησιού των Φαιάκων. O open air χώρος του εστιατορίου, διαμορφωμένος με μεγάλα τραπέζια, άνετα καθιστικά και έμφαση στα φυσικά υλικά ευνοεί τη χαλάρωση και μπαίνει στη δράση από νωρίς με casual γεύσεις σαν τα mini burgers με μπιφτέκι Black Angus, τα σουβλάκια γαρίδας με sweet chili σος και άλλα. Για τη συνέχεια ωστόσο, ο executive chef Florian Ogici, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ακολουθεί μοντέρνα μονοπάτια και προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, ωμά, χειροποίητα ζυμαρικά καθώς και πιάτα εμπνευσμένα από τις κερκυραϊκές παραδόσεις σαν τη σφυρίδα μπουρδέτο και τον κόκκορα παστιτσάδα. Η προσεγμένη λίστα κρασιών δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, και διανθίζεται με signature cocktails αλλά και μπίρες της κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας.

"Callao on the Coast", Καλάμι, Κέρκυρα, 2663091800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.