"ΧΗ.ΜΑ": Η ΧΗμεία και τα ΜΑθηματικά σε απόλυτη καλοκαιρινή διάθεση!

ΧΗ.ΜΑ © Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και 17 χρόνια, οι δημιουργοί των εστιατορίων "ΧΗ.ΜΑ.", τα αδέλφια Τόλης Μπρικές (ΧΗμικός) και Μπάμπης Μπρικές (ΜΑθηματικός), απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος και ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στα στέκια που έχουν δημιουργήσει στον Άλιμο και την Παλαιά Φώκαια. Από πέρυσι, μάλιστα, τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." απέκτησαν τη δική τους ταράτσα, σε έναν υπέροχο χώρο πάνω ακριβώς από το μαγαζί στον Άλιμο. Εκεί θα βρείτε πλέον ένα υπέροχο χτιστό bar όπου τα κοκτέιλ έχουν ήδη αρχίσει ήδη να σερβίρονται. Ο ιδιαίτερος διάκοσμος, με κεντρικό θέμα τη ΧΗμεία και τα Μαθηματικά, και ο ιδανικός φωτισμός εξασφαλίζουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα με θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

ΧΗ.ΜΑ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kάθε πιάτο που σερβίρεται στα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." είναι μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, με έμφαση στο καλό κρέας, που πρέπει να ζήσετε! Πρόκειται για πιάτα φτιαγμένα με τις καλύτερες και πιο φρέσκες πρώτες ύλες, μαγειρεμένα με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τον πελάτη. Για φέτος, οι σεφ δημιούργησαν νέα πιάτα όπως είναι η πατζαραλοιφή, η πολίτικη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και η αφρώδης σούπα πεπόνι με prosecco. Όταν φτάσετε στα κυρίως, μην προσπεράσετε την τραγανή σιγοψημένη πανσέτα 500 γραμμαρίων. Best seller επιλογές-εγγύηση παραμένουν η σταβλίσια με ψητά λαχανικά και πατάτες οφτές, η T-bone με λαχανικά γλασέ και πατάτες γκρατινέ, όπως και το μοσχαρίσιο φιλέτο. Για το γλυκό φινάλε, η τάρτα λεμονιού με απολαυστικό στρώμα μαρέγκας, δροσιστική κρέμα λεμονιού και τάρτα από τραγανό μπισκότο βουτύρου αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσετε μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία. Τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." βρίσκονται στην κορυφή θετικών κριτικών στο Trip Advisor τόσο για την υψηλή ποιότητα φαγητού όσο και για τις ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με το ευγενέστατο εξειδικευμένο προσωπικό.

Περισσότερες πληροφορίες

ΧΗ.ΜΑ.

Βαλλιάνου & Θεοτόκη 1, Άλιμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.