Ο Ασημάκης Χανιώτης για δύο βραδιές στο "Lindos Village"

Ο νεαρότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2020, θα βρίσκεται για δύο βραδιές στην κουζίνα του «Thalatta Fine Dining Restaurant» και μαζί με τον Executive Chef των «Lindos Hotels» Σταύρο Μανουσάκη θα ετοιμάσουν ένα μενού που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν με φόντο την αμφιθεατρική θέα του κόλπου των Βληχών.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο executive chef του "Pied a Terre", αλλά και ο νεότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο, Ασημάκης Χανιώτης, που τιμήθηκε επίσης το 2020 με το "Βραβείο Γαστρονομίας" από τα εγχώρια "Αργώ – Τα βραβεία των Ελλήνων του Εξωτερικού", θα βρίσκεται στις 6 και 7 Ιουνίου στο νησί των Ιπποτών.

Σε συνεργασία με την μπριγάδα του εστιατορίου "Thalatta Fine Dining Restaurant" του ξενοδοχείου "Lindos Village" και τον σεφ Σταύρο Μανουσάκη, θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 σταδίων που θα περιλαμβάνει φινετσάτες προτάσεις όπως αστακός beurre monte ποσέ με σορμπέ ντομάτας, μαριναρισμένες σαρδέλες με μάραθο και καπνιστά αυγά πέστροφας, αυγά καγιανά με αχινό, κουγκρέ με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο feuille de brick τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο, μυζήθρα και τσέρβιλο. "Τα ψάρια και τα θαλασσινά στις ελληνικές θάλασσες είναι μοναδικά δεν τα βρίσκεις σε άλλο μέρος του κόσμου. [...] Προσπαθώ να βάζω την Ελλάδα στο μενού μου. Μ΄αρέσει η γαστρονομία γιατί αγαπάω πολύ να μαγειρεύω και να τρώω νόστιμο φαγητό. Δίνω προτεραιότητα στη γεύση και μετά στην όμορφη εμφάνιση, αυτή είναι η δουλειά μου", έχει αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός σεφ σε συνέντευξή του στο "α"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.