Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Nomade

Μετά  τον Ιωάννη Λουκακη ("Μούργα.+τροφή"), τον Vasili Chamam ("Catalyst Roasters", Λονδίνο) την ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο "Τριζονι" και την Αφροδίτη Γεωργιαδου (φάρμα "Ραγιαν"), την σκυτάλη στην κουζίνα του fast casual εστιατορίου παίρνει στις 19 Μαΐου (8 μ.μ) η ομαδα των "nomade et sauvage".

Οι "νομάδες" που αφήνουν τις γεύσεις τους στη γοητεία της φλόγας θα ετοιμάσουν street food με τη δική τους μαγειρική ματιά στον αστικό πεζόδρομο της οδου Αγάπης και Σκρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τις σπεσιαλιτέ της μέρας θα συνοδεύσουν ικαριώτικα κρασιά βιοδυναμικης καλλιέργειας του οινοποιείου "Afianes Wines" από τις τοπικές ποικιλίες ΠΓΕ "Φωκιανο" και "Μπεγλέρι" ενώ στο μενού θα βρείτε ταρτάρ μανιταριών σε προζυμένια πίτα στην φωτιά, με κρέμα αρακά και κουμκουάτ, αρνί αντικριστό με κρεμα τραχανά, πρόβειο γιαούρτι και ντοματίνια κονφί σε προζυμένιο ψωμι αργής ωρίμανσης και λουκάνικο μοσχαρίσιο καπνιστό σε ζύμη Tacros (χειροποίητη ζυμη κρουασάν) με τσιγαριαστά χόρτα και μουστάρδα βερύκοκο. Για το τέλος, έχουν φυσικά και γλυκό, μια γαλατόπιτα στον νταβά, ψημένη στην ανοιχτή φωτιά, με καμένες φραουλες, μούσμουλα και πετιμεζι. Σπεύστε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.