Η Maggi με τους Χρυσούς Σκούφους για μια κουζίνα με λιγότερη σπατάλη

Η μάρκα Maggi συντονίζεται με τη zero food waste λογική του dinner de gala, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips για να μην πετάμε τίποτα.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… απορρίμματα παρουσίασαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"), που σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους με υλικά προορισμένα για πέταμα, έφεραν την ουσία του κινήματος zero food waste στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρεταννίας" - και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει μόνοι τους.

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο το 1/3 του φαγητού στον κόσμο σπαταλιέται και 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων μένουν αναξιοποίητοι ετησίως στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως τέτοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία, όπως αυτή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων 2022 με τη Maggi, αλλά και συντονισμένη δράση, όπως η καμπάνια "Μaggi Food Waste 1/3".

Με κεντρικό μήνυμα "Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε", η δράση της Maggi υπογραμμίζει τρόπους ώστε ο καθένας μας να συμβάλλει, υιοθετώντας νέες συνήθειες που, από τον τρόπο που ψωνίζουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα, έως την αξιοποίηση των περισσευμάτων φαγητού, μπορεί να μας δείξει την αξία του να μην πετάμε τίποτα!

Ένας θησαυρός συμβουλών για τον περιορισμό ενός φαινομένου που στη χώρα μας είναι πιο εκτεταμένο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, το www.maggi.gr είναι το σημείο εκκίνησης για την αλλαγή που μπορούμε όλοι μας να φέρουμε. Πώς; Ενημερωνόμαστε σωστά και μαγειρεύουμε δημιουργικά. Ξαναδίνουμε γεύση σε ό,τι αξίζει, για ένα μέλλον με λιγότερη σπατάλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.