Nobu Matsuhisa, ο αυτοκράτορας της ιαπωνικής κουζίνας

Ο σπουδαίος Ιάπωνας μάγιστρος της γεύσης μιλά για τη φιλοσοφία του, τις γαστρονομικές κουλτούρες και τη σχέση του με την Ελλάδα

Nobu

Nobu Matsuhisa. Ένα όνομα, μία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιαπωνική κουζίνα, το σούσι και την εξέλιξή τους σε ένα από τα ισχυρότερα διαχρονικά γαστρονομικά trends. Η πορεία του Nobu ωστόσο είναι τέτοια που έχει τεράστια επίδραση στον κόσμο της εστίασης. Xαρακτηριστικά, η Madonna είχε δηλώσει κάποτε ότι "μπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν". Κάτι τέτοιο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα - αρκεί να προσθέσει κάποιος σε αυτό και τις μοναδικές εμπειρίες που πηγάζουν από την κουζίνα και τη γενικότερη φιλοσοφία του σπουδαίου Ιάπωνα μάγιστρου της γεύσης.  

Διαβάστε περισσότερα στο Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.