6 διαφορετικές ιδέες για την Καθαρά Δευτέρα

Αγαπημένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης προσαρμόζουν την κουζίνα τους στο πνεύμα της ημέρας και μας υποδέχονται με σπέσιαλ νηστίσιμες γεύσεις πριν ή μετά το πέταγμα του χαρταετού.

stgeorge

St. George Lycabettus
Η πανοραμική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και η κομψή ατμόσφαιρα είναι ένα ισχυρό δέλεαρ για να βρεθούμε στο εστιατόριο "La Suite Lounge" στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού. Ένα ακόμα είναι ασφαλώς ο πλουσιοπάροχος μπουφές (€ 45 κατ’άτομο) που ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα ο executive chef Βασίλης Μήλιος και θα είναι γεμάτος νηστίσιμες νοστιμιές, κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως οι φακές με μάραθο και λιαστές ντομάτες, και η χταποδοσαλάτα με πίκλες και κάπαρη. 

musique

Musique Café & More
Τιμάμε συχνά πυκνά το ανοιχτόκαρδο αυτό στέκι στην καρδιά του Παγκρατίου, πότε για να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ με το ποτό μας και πότε για να φάμε κανονικά. Την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο στα τραπέζια του θα κυκλοφορούν ωραίες αλοιφές όπως η καπνιστή ταραμοσαλάτα με αποξηραμένες ελιές Καλαμών, συμιακό γαριδάκι και καλαμαράκια στο τηγάνι, σουπιά ψητή σε σάλτσα πορτοκαλιού με ούζο και σαφράν και άλλα πολλά.

niceneasy

Nice n easy
Πιστά στη gourmet & bio healthy φιλοσοφία τους αλλά και με προτάσεις στο πνεύμα της ημέρας μας υποδέχονται τα εστιατόρια του δημοφιλούς ομίλου. Χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες στη σχάρα, τηγανιτό καλαμάρι και άλλα μας περιμένουν στο κατάστημα του Κολωνακίου, ενώ στην Κηφισιά θα υπάρχουν από λευκή ταραμοσαλάτα με πούδρα αυγοτάραχου και τηγανιτά καλαμαράκια με σος ταρτάρ μέχρι αστακός κατόπιν παραγγελίας, μαγειρεμένος με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Σε αντίστοιχο τέμπο συντονίζονται επίσης τα αδελφά εστιατόρια "Frankie" σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία, το "Zinglee" στην Τσακάλωφ αλλά και το "Amorous" στην Κηφισιά.

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες
Για το καθιερωμένο καθαροδευτεριάτικο ραντεβού στα τραπέζια του βραβευμένου εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, η Βάνα Βρεττού κάνει όπως πάντα περί τις 25 σπέσιαλ προτάσεις. Για φέτος σχεδιάζει από φαβοκεφτέδες και οσπριάδα με ντρέσινγκ από ταχίνι και ρόδι μέχρι χταπόδι κονφί σε αντιπαριώτικο πετιμέζι, μύδια πανέ με πράσινη σκορδαλιά από φιστίκι Αιγίνης, αλλά και χτένια στο τηγάνι με δυνατό ξινόχοντρο που προμηθεύεται από τα Σφακιά.  

dabruno

Da Bruno
Τι θα λέγατε για Καθαρά Δευτέρα με χρώμα ιταλικό; Το δημοφιλές εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού (€ 25 κατ’άτομο) που συνδέει τις δύο κουλτούρες, προτείνοντας για παράδειγμα χταπόδι carpaccio με σπαράγγια τις θάλασσας και αυγοτάραχο, μπρουσκέτα με φάβα, μαρμελάδα κάπαρης και τηγανιτό κρεμμύδι αλλά και pinsa θαλασσινών με μύδια, χταπόδι και καλαμάρι.

doukissa

Δούκισσα 
Μας αρέσει η ατμόσφαιρα στην όμορφη μονοκατοικία με τον μεγάλο κήπο επί της Λεωφόρου Πεντέλης, μας αρέσουν και οι περιποιημένοι μεζέδες που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο και ταραμά, χορτόπιτα με μυρώνια, καλαμάρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και κριθαρότο γαρίδας δίνουν τον τόνο στις πολλές και διαφορετικές προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Musique All Day Resto Bar

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/11/2025

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.