Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει

Μετά το επιβεβλημένο πανδημικό διάλειμμα, η μεγάλη έκθεση των τροφίμων και των ποτών επιστρέφει ανανεωμένη για 8η χρονιά στο MEC Παιανίας.

expotrof

Η επιστροφή των μεγάλων εκθέσεων στη ζωή μας είναι γεγονός αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Ύστερα λοιπόν από την απαραίτητη ανάπαυλα, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει ανανεωμένη για 8η χρονιά καλώντας τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας να συναντηθούν ξανά στο MEC Παιανίας. Από τις 18 έως τις 20/2, η έκθεση-θεσμός παρουσιάζει ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι γνωριμίας με τα μοναδικά προϊόντα των περισσότερων από 350 μικρών και μεγάλων παραγωγών της χώρας, αλλά και ένα πλήθος γαστρονομικών εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ και sommelier της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Εξίσου ανανεωμένη θα είναι όμως και η ενότητα "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" που θα ξετυλίξει ένα πλούσιο γευστικό πρόγραμμα προς κάθε μεριά της Ελλάδας. Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Μπουγιούρης από τη Σύρο θα υποδεχθεί στην ανοικτή κουζίνα αξιόλογους συναδέλφους του προκειμένου να παρουσιάσουν ξεχωριστές συνταγές, ενώ το γευστικό "παρών" θα δώσουν ακόμα οι περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου για μια διαδραστική εμπειρία γνωριμίας με τα προϊόντα και τις σπεσιαλιτέ τους. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.