Αφιέρωμα κρέας: 13 στέκια για απόλαυση... ως το μεδούλι

Εν όψει Τσικνοπέμπτης, ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα με ταβέρνες και εστιατόρια που τιμούν το κρέας. Ψήνεστε;

Κρέας

Παϊδάκια με τραγανό λιπάκι και χυμώδεις σπαλομπριζόλες συνοδεία μερακλίδικων παρελκόμενων ή θηριώδεις "Tamahawk" και "Porterhouse" με μαγιονέζα τρούφας και chimichurri; Ο χάρτης με τις διαδρομές προς τους κρεατοφαγικούς προορισμούς σε Αθήνα και περίχωρα έχει διανθιστεί τόσο με παραδοσιακά όσο και φρέσκα ατμοσφαιρικά στέκια όπου οι "ψαγμένες" και "ξηρής ωρίμασης" κοπές αφήνονται στην καπνιστή γοητεία του κάρβουνου και της ανοιχτής φωτιάς. 

Κρέας

Δεν είναι πλέον μονόδρομος οι εδραιωμένες πιάτσες για κρέας και τα all time classic παϊδάκια αφού στο γήπεδο μπήκαν εδώ και καιρό και νέα σενάρια. Η κρεατοφαγία εξάλλου είναι από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών και η βεντάλια των επιλογών ανοίγει συνεχώς με μαγαζιά που εξειδικεύονται στο κρέας προσφέροντας εναλλακτικές για κάθε ουρανίσκο. Τα σενάρια μπορεί να είναι οικεία αλλά και εμπειρίες με σοφιστικέ χαρακτήρα που διαβάζουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους του ευ ψήνειν σε σχάρα, josper, rotisserie, φούρνους παλιάς ή νέας γενιάς. 

Κρέας

Τα μενού απευθύνονται στους απανταχού καλοφαγάδες, ενημερωμένους και μη: μοσχαρίσιες μπριζόλες Αργεντινής, Ουρουγουάης και Αμερικής, πορκέτες και πάπια, έρχονται "αντικρυστά" με διαχρονικά σουξέ, κοντοσούβλια προβατίνας, οφτό αρνάκι, χοιρινά από ελληνικές βιολογικές φάρμες αλλά και γουρουνοκεφαλές για πιο μπρουτάλ καταστάσεις. Είναι θέμα γούστου. Ακόμα πιο εκλεκτή η συνοδεία τους, που περιλαμβάνει από home – made τυροκαυτερή, αψύ τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτες και χρυσαφιές τηγανητές πατάτες μέχρι σάλτσες chimichurri, café de Paris, harissa και βουτυράτους πουρέδες πατάτας αρωματισμένους με τρούφα. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Ψηθήκατε;

Αν ναι, δείτε το αφιέρωμά μας με τα κρεατοφαγικά στέκια εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.