Αφιέρωμα κρέας: 13 στέκια για απόλαυση... ως το μεδούλι

Εν όψει Τσικνοπέμπτης, ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα με ταβέρνες και εστιατόρια που τιμούν το κρέας. Ψήνεστε;

Κρέας

Παϊδάκια με τραγανό λιπάκι και χυμώδεις σπαλομπριζόλες συνοδεία μερακλίδικων παρελκόμενων ή θηριώδεις "Tamahawk" και "Porterhouse" με μαγιονέζα τρούφας και chimichurri; Ο χάρτης με τις διαδρομές προς τους κρεατοφαγικούς προορισμούς σε Αθήνα και περίχωρα έχει διανθιστεί τόσο με παραδοσιακά όσο και φρέσκα ατμοσφαιρικά στέκια όπου οι "ψαγμένες" και "ξηρής ωρίμασης" κοπές αφήνονται στην καπνιστή γοητεία του κάρβουνου και της ανοιχτής φωτιάς. 

Κρέας

Δεν είναι πλέον μονόδρομος οι εδραιωμένες πιάτσες για κρέας και τα all time classic παϊδάκια αφού στο γήπεδο μπήκαν εδώ και καιρό και νέα σενάρια. Η κρεατοφαγία εξάλλου είναι από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών και η βεντάλια των επιλογών ανοίγει συνεχώς με μαγαζιά που εξειδικεύονται στο κρέας προσφέροντας εναλλακτικές για κάθε ουρανίσκο. Τα σενάρια μπορεί να είναι οικεία αλλά και εμπειρίες με σοφιστικέ χαρακτήρα που διαβάζουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους του ευ ψήνειν σε σχάρα, josper, rotisserie, φούρνους παλιάς ή νέας γενιάς. 

Κρέας

Τα μενού απευθύνονται στους απανταχού καλοφαγάδες, ενημερωμένους και μη: μοσχαρίσιες μπριζόλες Αργεντινής, Ουρουγουάης και Αμερικής, πορκέτες και πάπια, έρχονται "αντικρυστά" με διαχρονικά σουξέ, κοντοσούβλια προβατίνας, οφτό αρνάκι, χοιρινά από ελληνικές βιολογικές φάρμες αλλά και γουρουνοκεφαλές για πιο μπρουτάλ καταστάσεις. Είναι θέμα γούστου. Ακόμα πιο εκλεκτή η συνοδεία τους, που περιλαμβάνει από home – made τυροκαυτερή, αψύ τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτες και χρυσαφιές τηγανητές πατάτες μέχρι σάλτσες chimichurri, café de Paris, harissa και βουτυράτους πουρέδες πατάτας αρωματισμένους με τρούφα. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Ψηθήκατε;

Αν ναι, δείτε το αφιέρωμά μας με τα κρεατοφαγικά στέκια εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

07/12/2022

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.