Το "Nikkei" έχει γενέθλια

Τα εφτά του χρόνια συμπληρώνει το βραβευμένο εστιατόριο του Κολωνακίου και το γιορτάζει με special guest τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

nikkei1

Είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την εξάπλωση της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας στα γευστικά μας πράγματα. Ο λόγος για το "Nikkei" που δημιούργησαν ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης, πρώτα στον μικρό και ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι και αργότερα στην άκρως εντυπωσιακή του έδρα στην πλατεία Δεξαμενής, πάντα στην αρχοντική συνοικία, όπου και παραμένει έως σήμερα συμπληρώνοντας επτά γόνιμα χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

nikkei2

Κατά τη διάρκεια τους, οι σημαντικές διακρίσεις με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους αλλά και με πολλά Shaker από τα αθηνόραμα Bar Awards ήρθαν ως επιστέγασμα της υψηλού επιπέδου δουλειάς που παρουσιάζουν από κοινού και συμπληρωματικά ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η χαρισματική bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου (φωτό), που κρατά σταθερά τα ηνία στην απίθανη μπάρα-ενυδρείο του εστιατορίου. "Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!" μας λένε και πάλι από κοινού, ενώ ο Γιώργος Μελισσάρης συμπληρώνει πως "αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία".

christopoulos

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, αυτήν την Παρασκευή 11/2, το "Nikkei" έχει στα σκαριά ένα ξεχωριστό event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο (φωτό), το πρώτο από μια σειρά επετειακών δράσεων που θα ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Peruvian Resto Bar

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.