Οδηγός Εστιατορίων

Το "Nikkei" έχει γενέθλια

Τα εφτά του χρόνια συμπληρώνει το βραβευμένο εστιατόριο του Κολωνακίου και το γιορτάζει με special guest τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

nikkei1

Είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την εξάπλωση της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας στα γευστικά μας πράγματα. Ο λόγος για το "Nikkei" που δημιούργησαν ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης, πρώτα στον μικρό και ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι και αργότερα στην άκρως εντυπωσιακή του έδρα στην πλατεία Δεξαμενής, πάντα στην αρχοντική συνοικία, όπου και παραμένει έως σήμερα συμπληρώνοντας επτά γόνιμα χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

nikkei2

Κατά τη διάρκεια τους, οι σημαντικές διακρίσεις με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους αλλά και με πολλά Shaker από τα αθηνόραμα Bar Awards ήρθαν ως επιστέγασμα της υψηλού επιπέδου δουλειάς που παρουσιάζουν από κοινού και συμπληρωματικά ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η χαρισματική bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου (φωτό), που κρατά σταθερά τα ηνία στην απίθανη μπάρα-ενυδρείο του εστιατορίου. "Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!" μας λένε και πάλι από κοινού, ενώ ο Γιώργος Μελισσάρης συμπληρώνει πως "αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία".

christopoulos

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, αυτήν την Παρασκευή 11/2, το "Nikkei" έχει στα σκαριά ένα ξεχωριστό event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο (φωτό), το πρώτο από μια σειρά επετειακών δράσεων που θα ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Peruvian Resto Bar

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.