Το "Nikkei" έχει γενέθλια

Τα εφτά του χρόνια συμπληρώνει το βραβευμένο εστιατόριο του Κολωνακίου και το γιορτάζει με special guest τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

nikkei1

Είναι το εστιατόριο που πυροδότησε την εξάπλωση της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας στα γευστικά μας πράγματα. Ο λόγος για το "Nikkei" που δημιούργησαν ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Μελισσάρης, πρώτα στον μικρό και ατμοσφαιρικό χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι και αργότερα στην άκρως εντυπωσιακή του έδρα στην πλατεία Δεξαμενής, πάντα στην αρχοντική συνοικία, όπου και παραμένει έως σήμερα συμπληρώνοντας επτά γόνιμα χρόνια στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

nikkei2

Κατά τη διάρκεια τους, οι σημαντικές διακρίσεις με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους αλλά και με πολλά Shaker από τα αθηνόραμα Bar Awards ήρθαν ως επιστέγασμα της υψηλού επιπέδου δουλειάς που παρουσιάζουν από κοινού και συμπληρωματικά ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η χαρισματική bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου (φωτό), που κρατά σταθερά τα ηνία στην απίθανη μπάρα-ενυδρείο του εστιατορίου. "Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!" μας λένε και πάλι από κοινού, ενώ ο Γιώργος Μελισσάρης συμπληρώνει πως "αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία".

christopoulos

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, αυτήν την Παρασκευή 11/2, το "Nikkei" έχει στα σκαριά ένα ξεχωριστό event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο (φωτό), το πρώτο από μια σειρά επετειακών δράσεων που θα ακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Gueva

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.