Οδηγός Εστιατορίων

Cookbooks: Η νέα τρέλα (;) των celebrities

CELEBRITY COOKBOOKS

Πριν από περίπου μία δεκαετία, αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ καθώς και κορυφαίοι αθλητές ξεκίνησαν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες πολύ πιο μακριά από τα μέχρι τότε γνωστά όρια της επαγγελματικής τους πορείας, μπαίνοντας στη βιομηχανία του ποτού. Το έκαναν μάλιστα με θέρμη, έχοντας στο πλευρό τους σημαντικά άτομα από το spirits industry, που αποτέλεσαν τις δικλείδες ασφαλείας τόσο όσον αφορά την τεχνογνωσία όσο και την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Πλέον, πολλά από τα πιο δημοφιλή ονόματα από τον χώρο του θεάματος και των σπορ, απέκτησαν μία νέα ασχολία που περνά από την κουζίνα. Η συγγραφή ενός cookbook από τον αγαπημένο σου πρωταγωνιστή, performer ή μπασκετμπολίστα δεν είναι πια κάτι ασυνήθιστο. Ο καθένας το κάνει προφανώς για τους δικούς του λόγους αλλά πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα τυγχάνει να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ή/και νόστιμο. Πέρα λοιπόν από τον Anthony Bourdain, τον Gordon Ramsay, τον Guy Fieri, τον David Chang και τον Jamie Oliver, στα ράφια της βιβλιοθήκης κάθε foodie μπορούν να συνυπάρξουν τα ονόματα τύπων όπως οι Stanley Tucci, Snoop Dogg, Shaquille O'Neal και Coolio.

Ο 61χρονος Νεοϋορκέζος ηθοποιός ήταν ανέκαθεν λάτρης του καλού φαγητού και ποτού, κάτι που έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο κατά την περίοδο των lockdowns, όταν και μοιραζόταν συνταγές μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Πέρα από αυτό, είχε φροντίσει να γράψει λίγο νωρίτερα και δύο βιβλία μαγειρικής -τα The Tucci Cookbook (2012) και The Tucci Table (2014)- πριν ολοκληρώσει την τριλογία του πέρυσι, με το My Life Through Food, παράλληλα και συμπληρωματικά με το επιτυχημένο τηλεοπτικό του show Searching For Italy. Κι αν για τον Tucci όλα τα παραπάνω ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενα, δεν ισχύει το ίδιο για τους Snoop Dogg, Shaquille O'Neal και Coolio.

Ο πρώτος δήλωνε μέχρι πρότινος rapper, τραγουδιστής, στιχουργός, παραγωγός, τηλεπαρουσιαστής, ηθοποιός και entrepreneur. Πια, μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι και συγγραφέας, καθώς πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, το From Crook to Cook: Platinum Recipes from Tha Boss Dogg's. Σε αυτό, φιλοξενούνται 50 συνταγές από την κουζίνα του καλλιτέχνη που επεκτείνονται από κλασικές όπως η Caesar Salad και το Filet Mignon μέχρι και κάποιες άλλες που βρίσκονται πιο κοντά στο lifestyle του συγγραφέα, με χαρακτηριστικά ονόματα όπως Baby Got Back Ribs, That Thang Singapore Sling κ.α.

COOKBOOKS ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ 1

Ο έτερος ράπερ, Coolio, έχει επίσης κυκλοφορήσει το δικό του cookbook, Cookin' With Coolio, που όπως αναφέρεται στο εξώφυλλό του περιλαμβάνει "5 Star Meals at a 1 Star Price": Σε αυτό ο αναγνώστης βρίσκει 75 comfort foods συνταγές του 58χρονου Καλοφορνέζου καλλιτέχνη, όλες με κάποιο healthy twist.

Η πραγματικά απροσδόκητη έκδοση όμως καταφθάνει φέτος, με το Shaq’s Family Style του Shaquille O'Neal, που αναμένεται να κυκλοφορήσει προσεχώς. Σε αυτό, ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, εκδίδει 80 από τις καλύτερες συνταγές που γνώρισε ο ίδιος σε διάφορα εστιατόρια, φαγητά από την παιδική του ηλικία καθώς και πράγματα που γνωρίζει καλά να μαγειρεύει ο ίδιος. Μερικές από αυτές ακούν στα ονόματα Sheet Pan BBQ Chicken Thighs με γλυκοπατάτα και Spicy Jambalaya με Andouille Meatballs.

Προφανέστατα και το trend -γιατί μάλλον περί αυτού πρόκειται- δεν περιορίζεται στους παραπάνω. Βιβλία μαγειρικής έχουν λανσάρει επίσης το μοντέλο Chrissy Teigen (Cravings: Hungry for More), ο παρουσιαστής Antoni Porowski (Antoni in the Kitchen), το celebrity icon Oprah Winfrey (Food, Health, and Happiness), η media persona Kris Jenner (In the Kitchen with Kris: A Kollection of Kardashian-Jenner Family Favorites) και οι ηθοποιοί Gwyneth Paltrow (The Clean Plate και It’s All Good), Reese Witherspoon (Whiskey In A Teacup), Freddie Prinze Jr. (Back To The Kitchen), Alicia Silverstone (The Kind Diet), Eva Longoria (Eva’s Kitchen) και Danny Trejo (Trejo's Tacos: Recipes and Stories from L.A.: A Cookbook).

COOKBOOKS ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ 2

COOKBOOKS ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ 3

Γιατί μαγειρεύουν λοιπόν οι celebrities; Ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγους. Άλλοι γιατί θέλουν να προσεγγίσουν μεγαλύτερο και διαφορετικό κοινό, κάποιοι γιατί πραγματικά το ‘έχουν’, μερικοί για να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και κατ΄επέκταση να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Όλοι όμως -θέλουμε να πιστεύουμε- για τον πιο απλό και ορθό λόγο: γιατί το φαγητό είναι κάτι που μιλά στην καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Το εξώφυλλο του "Χαμένοι στον Χρόνο", που εικονογράφησε η εικαστικός και παιδαγωγός Αγγελική Μπόζου, πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.